Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

NΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Τοποθετουμενος για την νικη του Συριζα στις προσφατες εκλογες ο Διεθνούς φήμης συχρονος Αμερικανός φιλόσοφος συγγραφέας  και ακτιβιστής της δεκαετίας του 1960  Νόαμ Τσομσκι ειπε:

«Η νίκη του Συριζα είναι, πιστεύω, μια εξεγερτική λαϊκή αντίδραση στις άγριες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα, μια από πολλές παρόμοιες αντιδράσεις στην Ευρώπη, και μέχρι στιγμής αυτή που πρωταγωνιστεί. Θα υπάρξουν πολλά και πολύ σοβαρά εμπόδια στην προσπάθεια να εφαρμοστούν υγιείς και ανθρώπινες πολιτικές. Η επιτυχία δεν θα είναι μόνο νίκη για την Ελλάδα αλλά και για πολλούς άλλους που υπόκεινται στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στον παγκόσμιο πληθυσμό, επίθεση που παίρνει πολλές μορφές».


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΤΣΟΜΣΚΙ ..
« Τσόμσκι έχει πλούσιο ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού από τη δεκαετία του '60 κι έπειτα, με πληθώρα βιβλίων τα οποία επικρίνουν κυρίως την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ με δήλωσή του τοποθέτησε ιδεολογικά τον εαυτό του στον αναρχικό χώρο, αν και κατά καιρούς έχουν σχολιαστεί οι φιλελεύθερες καταβολές της πολιτικής του σκέψης Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, απ' όπου αποφοίτησε με πτυχίο φιλοσοφίας το 1949 και με μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία το 1951. Η συνεργασία του εκεί με τον διάσημο γλωσσολόγο Zellig Harris έθεσε τις βάσεις για τις μετέπειτα θεωρίες του στη γλωσσολογία και την πολιτική του σκέψη»

Τilleys News.. 
16.02.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου