Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Παφίτικου Καρναβαλιού με την παρελαση αρμάτων καιμ ομάδων




Η αποκριάτικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στις 03:00 το απόγευμα με την συμμετοχή τριάντα και πλέον αρμάτων και ομάδων και 4 χιλ. περίπου  καρναβαλιστών , τη φιλαρμονική του Δ. Πάφου ,μαζορέτων και των κανταδόρων του μουσικού ομίλου Πάφου.

Φέτος ο Παφίτης  Βασιλιάς Καρνάβαλος υποδύεται τον  «Τιμωρό» και θα συνοδεύεται από μαζορέτες της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου και τα  κορίτσια της Σχολής Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου.


Η  Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο τίτλος του Βασιλιά Καρνάβαλου που φέτος θα είναι  «τιμωρός»,  αντλείται από την επικαιρότητα”.


Η επιλογή της θεματολογίας του βασιλιά Καρνάβαλου έγινε με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην πόλη μας , οι οποίες σίγουρα πλήγωσαν όλους μας και την αξιοπρέπεια μας και την περηφάνια μας, ανέφερε.

Σημείωσε επίσης. πως φέτος οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο παφίτικο καρναβάλι θα γίνουν με τον μικρότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ η πολιτιστική υπηρεσία του Δήμου Πάφου, και συγκεκριμένα με δαπάνη που δεν ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η διάθεση, αγορά και χρήση ειδών Spray, που χρησιμοποιούνται κατά τις ημέρες της αποκριάς.

.
Στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του Δ. Πάφου σε ξενοδοχείο στην Κάτω Πάφο. Στο πλαίσιο του χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες, ζευγάρια και άτομα με πλούσια βραβεία .

Οι εκδηλώσεις στο Δ. Πάφου κορυφώνονται την καθαρά Δευτέρα όπου στην παραλία του Φάρου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για το κόψιμο της «μούττης της σαρακοστής». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα , διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων.

Εκδηλώσεις στο μεταξύ για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας διοργανώνει και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με φορείς και οργανωμένα σύνολα της ευρύτερης περιοχής.

Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Δ. Πόλεως Χρυσοχούς αύριο Κυριακή στις 11:00 το πρωί η οποία θα ξεκινήσει  από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Ανδρέα και θα καταλήξει στο προαύλιο του Δημαρχείου ,όπου θα ακολουθήσει καρναβαλίστικη φιέστα με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.


Οι εκδηλώσεις στη Πόλη Χρυσοχούς θα συνεχιστούν την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00μ. με παραδοσιακά παιχνίδια και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Δημοτική πλαζ δίπλα από το γραφικό λιμανάκι του Λατσιού.

Κατά το  τριήμερο , σύμφωνα με ανακοίνωση της Τοπικής Αρχής τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής θα προσφέρουν ελκυστικές τιμές στους επισκέπτες.


 ΠΗΓΗ : (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου