Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αναμενεται επ αοριστον αναστολή ολων των πρωταθλημάτων στην Ελλαδα






Την επ’ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, μία μέρα μετά την με ξυλοδαρμούς και ύβρεις διακοπή της συνεδρίασης των Προέδρων των ομάδων της Super League, και λίγες μέρες μετά από επεισόδια στον κυριακάτικο αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να διακοπούν οι αγώνες ποδοσφαίρου γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο της
Super League Γιώργο Μποροβήλο, και σε παράγοντες της Football League (Β`Εθνική) και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έλαβε από αυτόν το πράσινο φως.

Η κυβέρνηση διαμηνύει στις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας, ότι δεν πρόκειται να ξαναρχίσει κανένα πρωτάθλημα εάν δεν ληφθούν, κατ’ αρχάς, τρία συγκεκριμένα μέτρα: Κάμερες σε όλα τα γήπεδα, τουρνικέ (περιστρεφόμενες μπάρες) για να εισέρχονται οι οπαδοί στο γήπεδο ένας-ένας ώστε να μπορεί να γίνει και σωματικός έλεγχος, και η θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε, σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στο γήπεδο και σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική παρακολούθηση, να εντοπίζεται αμέσως ο ταραξίας, να συλλαμβάνεται και να μπορούν οι αρχές, κρατικές και ποδοσφαιρικές, να του απαγορεύσουν μελλοντική είσοδο στα γήπεδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αναστέλλει αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, θέτοντας μάλιστα παρόμοιους ή και αυστηρότερους ακόμα όρους. Τα μέτρα λειτουργούσαν κατευναστικά τον πρώτο καιρό, αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Οι πρόεδροι των ομάδων που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, της Εθνικής όπως λεγόταν παλιά, της
Super League όπως ονομάζεται πλέον, δεν είδαν με θετικό βλέμμα την απόφαση της κυβέρνησης διότι, όπως δήλωσε ένας από αυτούς στο ΚΥΠΕ, «το οικονομικό κόστος για τις ομάδες, που ήδη φυτοζωούν, θα είναι ανυπέρβλητο».

Ο ίδιος παράγοντας, επαρχιακής ομάδας, πρόσθεσε ότι τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα θέλουν λίγο καιρό μέχρι να εφαρμοστούν, κυρίως όμως μέχρι να εγκατασταθούν οι κάμερες και τα τουρνικέ, «και είναι απαράδεκτο μέχρι τότε να νεκρώσουν τα πρωταθλήματα».

Πάντως η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού αθλητισμού, διευκρινίζει ότι οι διοργανώσεις θα επαναρχίσουν όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή ταυτοποίηση με ταυτότητες, η τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και το κλείσιμο ή η μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.

Και διευκρινίζει ο κ. Κοντονής ότι λεπτομερώς θα ενημερωθούν για τις προτεινόμενες αλλαγές οι ενδιαφερόμενοι, μετά την κατ` ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αργότερα το απόγευμα.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου