Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝA ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.







Μετά από 24 χρόνια, από την υπόθεση Κοσκωτά, ξεκινά δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτή τη φορά για τον πρώην υπουργό  Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.  
 Τα αδικήματα που βαρύνουν τον πρώην υπουργό είναι αυτά  της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του δημοσίου, καθώς φέρεται να διέγραψε από το ηλεκτρινό αρχείο που είχε στην κατοχή του τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων.  
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσβησε τα ονόματα τριών συγγενών του από τη λίστα που παρέλαβε το 2010, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, από τη γαλλίδα τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο ίδιος αρνείται ότι αλλοίωσε τη λίστα ή ότι υπήρξε συμφωνία με τους συγγενείς του να αφαιρέσει τα ονόματά τους.   Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ο Νικόλαος Πάσσος. Τακτικό μέλος ως εισαγγελέας κληρώθηκε η Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου.    Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.  


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου