Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ανησυχητικη η επαναφορα της Θανατική ποινης στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ δηλωνει η Διεθνης Αμνηστεια



  Η εκτέλεση των δύο ανδρών έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία σηματοδοτεί μια ανησυχητική και επικίνδυνη κλιμάκωση στη χρήση του Πακιστάν της θανατικής ποινής από ένα μορατόριου που  ήρθη το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

 Oi Μωάμεθ Riaz και  Μωάμεθ Fiaz απαγχονίστηκαν σήμερα  (χθες)το πρωί  στις  Κεντρικές Φυλακές  Μιρπουρ  στην περιοχή Αζάντ Τζαμού και Κασμίρ. Οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία του γιου του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και  Δικηγορικού Συλλόγου της χωρας  το 2004, και δεδομένου  οτι  οι θανατικές ποινές  ειχαν αρθει με μορατοριουμ του 2005 , η καταδικη επανηλθε με την αρση του μορατοριουμ.
 Ωστόσο,  ο απαγχονισμούς των δυο  σηματοδοτούν  τις πρώτες εκτελέσεις των κρατουμένων  που έχουν καταδικαστεί από τα τακτικά δικαστήρια.
"Οι  εκτελέσεις σηματοδοτούν μια ανησυχητική και επικίνδυνη κλιμάκωση της χρήσης  της θανατικης ποινης απο το Πακιστάν  από τότε που αρθεί το μορατόριουμ , δήλωσε ο David Griffiths, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Αναπληρωτής Ασίας-Ειρηνικού.


ΠΗΓΗ: Amnesty International


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου