Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ 500 ΕΚΑΤ. ΦΠΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOCHTIEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Κυνηγούσαν  με μανία μικρομεσαίους - βιοπαλαιστές και αφήνουν στο απυρόβλητο εταιρείες κολοσσούς.

Τι λένε στο Newsbomb.gr οι βουλευτές των κομμάτων.

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οι κυβερνώντες καλούν το λαό να βάλει πλάτη για να καταφέρουμε να δούμε και πάλι “φως στο τούνελ”.

Το ερώτημα όμως είναι αν τελικά βάζουν όλοι πλάτη ή μόνο ο ελληνικός λαός...
Η απάντηση φυσικά είναι ΌΧΙ... Οι κυβερνήσεις συνέχιζαν  να συμπεριφέρονται σε ορισμένους σαν “Ιερές Αγελάδες” και να κάνουν τα στραβά μάτια απαλλάσσοντάς τους από τις υποχρεώσεις τους για καταβολή φόρων στο Δημόσιο.
Την ώρα που οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους - βιοπαλαιστές ακόμα και για μικροποσά, την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο εταιρείες κολοσσούς που αρνούνται με το “έτσι θέλω” να καταβάλουν τα νόμιμα στο δημόσιο.
Μία από αυτές είναι και η γερμανική εταιρεία
Hochtief, η οποία εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Η Hochtief, χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.
Το προκλητικό δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ, αλλά ότι τον ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ κιόλας, με το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα «συμψηφισμού», χωρίς να υπάρχει όμως ούτε ίχνος τέτοιου δικαιώματος.
Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται συνολικά σε 150.295.602,1 ευρώ, σύμφωνα με τη συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθέμενης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το σύνολο φόρου για βεβαίωση για το 2001 είναι 148.562,724 ευρώ, το 2002 είναι 813.410,12 ευρώ και το 2003 είναι 919.468 ευρώ!
Στον αστερισμό της διαπλοκής
Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια η γερμανική
Hochtief αναζητά “παραθυράκια” στην ελληνική νομοθεσία για να αποφύγει την καταβολή του ΦΠΑ. Για παράδειγμα υποστήριξε ότι οι δαπάνες πολυτελείας, ψυχαγωγίας ή κοινωνικής παραστάσεως (πώληση ποτών, τσιγάρων, πάρκινγκ κ.λπ.) απαλλάσσονται.
Το σκάνδαλο όμως είναι αυτό που πράττει το ελληνικό κράτος: Ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε τρεις φορές το αίτημα της εν λόγω εταιρείας να της χαριστεί η απόδοση φόρου προς το δημόσιο, έρχεται τώρα το ίδιο το κράτος να χαρίσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ, απαλλάσσοντας από ᾽δω και στο εξής τους Γερμανούς από την υποχρέωση να καταβάλλουν ΦΠΑ.
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με όλες τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!
Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Αναρτήθηκε από apolis 
ΠΗΓΗ: Επιλεγμενη Είδηση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου