Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μια εκ των συμφωνιών που υπογράφηκαν χθες στην Ρωσσία προνοεί τον ελλιμενισμό σκαφών της Ρωσίας σε λιμάνια της Κύπρου.




Την ευγνωμοσύνη για τη στάση της Κύπρου αναφορικά με τις κυρώσεις της ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, μιλώντας μέσω διερμηνέα, στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην εξοχική του κατοικία, στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι μια εκ των συμφωνιών που υπογράφηκαν προνοεί τον ελλιμενισμό σκαφών της Ρωσίας σε λιμάνια της Κύπρου.

Πρόκειται για σκάφη μας, που παίρνουν μέρος στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κατά της διεθνούς πειρατείας, είπε ο κ. Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε από την πλευρά του ότι η Κύπρος είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τη Ρωσία και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησής του να εργαστεί έτσι ώστε να αποκατασταθεί η στρατηγική συνεργασία Μόσχας-Βρυξελλών, προς επίτευξη των κοινών στόχων αλλά και προς όφελος όλων των λαών.

Σε αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Πούτιν επανέλαβε εξάλλου την προσήλωση της Ρωσίας σε θέσεις αρχών για μια συνολική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη ρωσική στάση.


ΠΗΓΗ : KΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου