Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΠΟΠ νικητής στο ντέρμπι με Γερμασόγεια, στην πρώτη θέση του Ομίλου Καλαθόσφαιρας..






Ο ΑΠΟΠ νικητής στο ντέρμπι με Γερμασόγεια, στην πρώτη θέση του Ομίλου 
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17/2/2015 18:24 

Με το ντέρμπι κορυφής του Α΄ Ομίλου μεταξύ της Αναγέννησης Γερμασόγειας και του ΑΠΟΠ, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κανονική περίοδος στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα.

Μεγάλη νικήτρια ήταν η ομάδα της Πάφου, η οποία με το 68-74 στη Λεμεσό κράτησε την κορυφή του Α΄ Ομίλου. Το παιχνίδι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΚ,
  "ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ισοδύναμων ομάδων, στην παρουσία αρκετού κόσμου και κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, στην οποία ο ΑΠΟΠ ήταν εύστοχος έξω από τα 6,75μ".

Με επιμέρους σκορ 12-25, με 11 πόντους του Άθου Δημητρίου, ο ΑΠΟΠ ανέτρεψε το 36-35 του ημίχρονου και άντεξε στην αντεπίθεση της Αναγέννησης στην τελευταία περίοδο, κατακτώντας την πολύ σημαντική νίκη.

Η Αναγέννηση παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αστέρας Μέσα Γειτονιάς, ο οποίος κέρδισε με 75-69 την ΑΕ Ζακακίου. Στην αυλαία του πρωταθλήματος ήρθε η πρώτη νίκη για τους Αργοναύτες Ερήμης, οι οποίοι κατέβαλαν με 69-57 την Ένωση Νέων Αγίου Αθανασίου, η οποία υποχώρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στον Β΄ Όμιλο, μοναδική εκκρεμότητα ήταν η 4η θέση, την οποία κατέλαβε ο Ζήνωνας Καλαθόσφαιρα, παρά την ήττα του στη Λάρνακα με 52-60 από τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Κι αυτό εξαιτίας του ότι νωρίτερα γνώρισε την ήττα και η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ, χάνοντας στο «Γλαύκος Κληρίδης» από τον Αχιλλέα Αγρού με 61-46. Τρίτος τερμάτισε ο Ονήσιλος Σωτήρας, υποχρεώνοντας την Ένωση Κοκκινοτριμιθιάς στη 10η σερί ήττα της με 35-63.

Κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής μπορεί να θεωρηθεί και ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, ο οποίος για μόλις έναν πόντο διαφορά κατάφερε να αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Ο Αχιλλέας ολοκλήρωσε αήττητος τη χρονιά με +173 πόντους, ενώ ο επίσης αήττητος ΑΠΟΠ στον Α΄ Όμιλο ολοκλήρωσε τη χρονιά με +172 πόντους διαφορά! Έτσι, αν οι δύο ομάδες συναντηθούν στον τελικό των πλέι-οφ, τότε το πλεονέκτημα έδρας θα το έχει η ομάδα του Καϊμακλίου. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι 4 πρώτες κάθε ομίλου προχωρούν στα πλέι-οφ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας - ΑΕ Ζακακίου 75-69
Αναγέννηση - ΑΠΟΠ 68-74
Αργοναύτες - ΕΝΑΓ Αθανασίου 69-57

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΠΟΠ 10-0 731-559 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου