Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η αγαπη μας (Κυπριων) προς την Ελλαδα




Η αγαπη μας (Κυπριων) προς την Ελλαδα
«Στην Κυπρο την αερινη την χαλκοφορα γη» , που λεει και ο ποιητής  φαινετε οτι αγαπαμε σαν Κυπριοι την Ελλαδα  οπως και οποτε μας συμφερει..
Καποτε στην Κυπρο (ειδικα με το 1974)  πολλοι απο  μας «τους λεγομενους  αντιστασιακους και Δημοκρατικους πολιτες»  δεν θελαμε να βλεπουμε την Ελλαδα ουτε και ζωγραφιστή. Ενας απο αυτους και ο υπογραφων το αρθρο αυτο, γιατι  μας προκαλεσε τοση απεχθεια η Ελλαδα της Χουντας που διενηργησε και το Πραξικόπημα στην Κυπρο, που πολλοι απο μας  ντρεπομαστε να λεμε οτι ειμαστε Ελληνικης καταγωγής.. Εγω λεω λαθος γιατι σε τι μας εφταιξε η ΕΛΛΑΔΑ και ο Ελληνικός Λαός  αν εκαναν αυτο που εκαναν  μια δρακα «ανθελληνων φασιστων αμερικανοκινητων  αξιωματικών.»..
Απο την άλλη δωσαμε την αφορμη και την ευχερεια σε καποιους  Ελληνες της Κυπρου που ηταν συνεργοι αυτων των «επιορκων αξιωματικών» να  μονοπωλουν  τα τελευταια χρονια (40 τουλαχιστον) την Ελληνικη σημαια και την αγαπη τους προς την Μητερα πατριδα  την Ελλαδα  μας...
Και ερχομαστε στο 2015..... Εκλεγετε στην ΕλλαδΑ  για πρωτη φορα μετα απο σχεδον ενα αιωνα μια πραγματικά Δημοκρατική (αριστεριζουσα) κυβερνηση .. και τι γινετε εδω στην Κυπρο.... Ξαφνικα  ολοι εμεις που δεν θελαμε να δουμε την Ελλαδα ουτε «ζωγραφιστη» γιναμε Ελληνωτεροι των Ελληνων (Αριστερα, Κεντρο,  κλπ κλπ) και η δεξια παραταξη στην Κύπρο (η κατα τα αλλα Ελληνοφρενης παραταξη) δεν θελει να δει ουτε να ακουσει οτιδηποτε για την σημερινη Ελλαδα  της αλλαγής και εκπροσωποι της μαλιστα  στην ΕΥΡΩΠΗ  ψηφιζουν και εναντιον της.. .
Αυτή ειναι η ΑΓΑΠΗ των Κυπριων προς την   κατα τα αλλα ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ την Ελλαδα..
Κατι σαν το «Οπου φυσαει ο ανεμος παω».. . για να καταληξω την παρεμβανση μου με στιχους..






Αθως Τίλλευ ( Λαχτι Φινλανδιας )
προσφατως επανακτησας  την Ελληνικότητα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου