Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ικανοποίηση Kυβέρνησης για δήλωση Έιντε περί Ευρωπαικού κεκτημένου αναφορικά με το Κυπριακό

Καλή χαρακτήρισε  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης  τη συζήτηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχουν οι δυο  ηγέτες .

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο κ. Έιντε ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση   ο κυβερνητικός  χαρακτήρισε ως  μια θετική εξέλιξη, το ότι ο κ. Έιντε  σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο,προσθέτοντας  ότι «η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά τόσο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του  Κυπριακού, αλλά και στην εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης»

 Κληθεις εξάλλου να απαντήσει σε ερώτηση  για το αν η βάση της αυριανής διαπραγμάτευσης θα είναι καλύτερη από ό,τι αυτή που υπήρχε πριν,  σημειωσε  ότι «οι διαπραγματευτές έχουν και σήμερα το απόγευμα συνάντηση και ότι  στόχος τους  είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση επί όλων των θεμάτων έτσι ώστε αύριο να γίνει η παρουσίαση στους  δυο ηγέτες, οι οποίοι θα λάβουν τις αποφάσεις για το πώς προχωρούμε».

Ερωτηθείς τέλος εάν  αύριο θα πρέπει  αναμένουμε ανακοίνωση νέων ΜΟΕ , είπε ότι  η διαδικασία τόσο για τη διαπραγμάτευση όσο και για τα ΜΟΕ εναπόκειται στους ηγέτες οι οποιοι συναντωνται αύριο.

Πηγη είδησης ΔΙΑΛΟΓΟΣ..
Επιλογή και  επιμέλεια είδησης για το Tilley News   Άθως Τίλλευ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου