Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Με 178 ψήφους η Ελληνική Βουλή είπε "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα



Με 178 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, στο οποίο θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού η πρόταση των θεσμών.

Το δημοψήφισμα εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, ενώ την πρόταση καταψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.

Απόντες ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα, Γιώργος Γαλέος, ο οποίος δεν είχε στείλει επιστολική ψήφο στο Προεδρείο, καθώς και η βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά, Μαρία Αντωνίου, που είχε στείλει επιστολή αναφέροντας ότι θα ψήφιζε «όχι», αλλά δεν ελήφθη υπόψη καθότι δεν απουσίαζε για επίσημη αποστολή της Βουλής.

Πριν την ψηφοφορία, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά των ισχυρών της Ευρώπης και ιδιαίτερα κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του
Eurogroup. Η σημερινή ημέρα, είπε, θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα. Όχι μόνο για την επιλογή του Eurogroup να συνεδριάσει, αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο (σ.σ. τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας), αλλά και γιατί σε ένα συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ ΑΝΤ1 iwo
Επιλογή επεξεργασία είδησης για το  Tilleys News   Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου