Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Μήνυμα του ΑΚΕΛ στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP)
για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή στον Σελαχετίν Ντεμιρτάς, Συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία. Πιο κάτω ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

«Παρακαλώ δεχτείτε από μέρους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, τα θερμά μας συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Η επιτυχία του κόμματος σας να ξεπεράσει καταφανώς το παράλογο όριο για την είσοδο στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και η ανάδειξη 79 βουλευτών, αντανακλούν θετικά στον αγώνα των Κούρδων για σεβασμό, δικαιοσύνη και τερματισμό της καταπίεσης στην οποία υπόκεινται. Αντανακλά επίσης θετικά στον αγώνα των καταπιεσμένων της Τουρκίας, για κατοχύρωση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.
Προσδοκούμε σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κομμάτων μας και ενδυνάμωση της συνεργασίας μας. Για το ΑΚΕΛ, ο κύριος στόχος είναι η ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να δημιουργούνται περαιτέρω προϋποθέσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή μας. Κατά ανάλογο τρόπο, ο έμπρακτος σεβασμός στις εθνικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τους αγώνες λαών και κοινοτήτων και η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελούν για το ΑΚΕΛ βασικά εργαλεία για την επίλυση συγκρούσεων.»

11/06/2015
πηγη: KΥΠΕ..
Επιλεγμένη Είδηση για  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου