Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Διαφωνία προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού για παραχώρηση του κολυμβητηρίου στον ΚΟΑ

Την λύπη του εκφράζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου  Χρύσανθος Σαββίδης για την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου με την παρουσία δέκα μόνο μελών του δημοτικού συμβουλίου  να παραχωρηθεί το κολυμβητήριο στον ΚΟΑ.

Ο κ. Σαββίδης σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως το θέμα του κολυμβητηρίου δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρία
  του δημοτικού συμβουλίου την στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία σημειώνοντας ωστόσο πως  παραγκωνίστηκαν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες που λένε ότι τα θέματα πρώτα συζητιούνται στην αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Σαββίδης με την ανακοίνωση του σημειώνει πως ποτέ δεν συζητήθηκε θέμα παραχώρησης του κολυμβητηρίου στον ΚΟΑ και διερωτάται γιατί ήταν τόσο επείγον να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

Η διαφωνία μου εδράζεται σε δύο πυλώνες
  συνέχισε ο κ. Σαββίδης λέγοντας πως όπου  ο ΚΟΑ είναι διαχειριστής τα γήπεδα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως συμβαίνει στο  Παφιακό στάδιο όπου ο γυμναστικός σύλλογος ΓΣΚ δεν μπορεί να κάνει αγώνες διότι είναι κατεστραμμένο το ταρτάν αλλά και  στην περίπτωση του  γηπέδου Αφροδίτη που ανακαινίστηκε πριν 3 χρόνια, που όπως ισχυρίζεται,  πέρα από την επένδυση των 300.000€ είναι ακατάλληλο για αγώνες διότι το παρκέ είναι κατεστραμμένο.

Ενώ ως τοπική αυτοδιοίκηση ζητούμε απεγκλωβισμό από το Κράτος και περισσότερη αυτονομία όσον αφορά στις αποφάσεις μας εμείς ερχόμαστε και δίνουμε εξουσίες στον ΚΟΑ και κάνουμε δυσκίνητες τις διαδικασίες συντήρησης του κολυμβητηρίου σημειώνει ο κ. Σαββίδης , λέγοντας επίσης πως το κολυμβητήριο προσφέρει μια υγιή εναλλακτική επιλογή στους νέους μας και ιδιαίτερα στους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάφου όπου τα τελευταία χρόνια έφεραν Παγκύπριες διακρίσεις.

Με αυτή μας την απόφαση
  συνέχισε, θέτουμε σε κίνδυνο την ολόχρονη λειτουργία του διότι ο ΚΟΑ ως διαχειριστής μπορεί να αποφασίσει το κολυμβητήριο να είναι κλειστό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Καταλήγοντας ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η διαχείριση του κολυμβητηρίου από το Δήμο Πάφου δεν είχε κανένα κόστος για το Δήμο γι’ αυτό κάλεσε
  το δημοτικό συμβούλιο να κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να παραχωρηθεί η  διαχείριση του κολυμβητηρίου στον ΚΟΑ.

πηγη  ΚΥΠΕ  (της Κικής Περικλεους)

Επιλεγμένη Είδηση για το Tilley’s News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου