Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ειντε: Ολοι ευθυγραμμισμένοι προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού



Η διεθνής κοινότητα στηρίζει πολύ σθεναρά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Ειντε, ο οποίος έγινε το μεσημέρι δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της αυριανής συνάντησης των ηγετών.

Ο κ. Ειντε ανέφερε ότι τόσο η διεθνής κοινότητα, τα ΗΕ, η ΕΕ αλλά και το κλίμα που επικρατεί στο νησί, είναι ευθυγραμμισμένα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη παραμένουν πολλά που πρέπει να επιλυθούν, θέματα τα οποία είναι σημαντικά για τους Κύπριους.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης είπε ακόμη ότι είναι ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες, Αναστασιάδης και Ακιντζί, θεωρούν ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και ότι επιθυμία τους είναι να  εκμεταλλευτούν την δυναμική που παρουσιάζεται σήμερα για το Κυπριακό.


Είπε επίσης ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα ενεθάρρυνε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να  αρχίσουν να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο η Κύπρος να επανενωθεί.


Οι συνομιλίες, είπε, για το Κυπριακό, θα συνεχιστούν με ένα μικρό όμως διάλειμμα το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ : KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου