Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ακκιντζί απο Βρεξέλλες: Εφτασε η ώρα γιά Λυση στηνν Κυπρο

"Έφτασε η ώρα για λύση στην Κύπρο. Δεν πρέπει πλέον να χάσουμε χρόνο", δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ" ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι αυτό είναι το μήνυμα που θα δώσει στις Βρυξέλλες.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στις Βρυξέλλες, είπε ότι "η ΕΕ πρέπει να προετοιμάσει τους Τ/Κ για λύση", προσθέτοντας ότι "η ΕΕ έχει μεγάλες υποχρεώσεις σε αυτή τη διαδικασία".

"Η ΕΕ ας συμβάλει στη διαδικασία για λύση στην Κύπρο. Αλλά οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ θα συνεχιστούν", είπε ο Τ/Κ ηγέτης και πρόσθεσε: "Το ομοσπονδιακό κράτος που θα ιδρυθεί μετά τη λύση θα βρίσκεται εντός της ΕΕ. Γι` αυτό οι σχέσεις της ΕΕ με τους Τ/Κ πρέπει να είναι στενές. Οι Τ/Κ θα αποτελούν ένα ίσο πολιτικό μέρος του ομόσπονδου κράτους. Η ΕΕ χωρίς να περιμενει τη λύση πρέπει να ιδρύσει από τώρα θερμές σχέσεις με τους Τ/Κ. Πρέπει να προετοιμάσει τους Τ/Κ και τους θεσμούς τους στην ΕΕ".

Η "Μιλιέτ" γράφει ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συζητήσουν θέματα ουσίας.

ΠΗΓΗ (ΚΥΠΕ)

Επιλογή είδησης για το Tilleys News  Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου