Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αναστασιάδης: Είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε σκληρά Ακιντζί: «Να μη χάνουμε την ελπίδα μας»




 Αισιοδοξια για την μελλοντικη πορεια του Κυπριακου εκφραζουν Αναστασιάδης και Ακκιντζί

Αναστασιάδης: Είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε σκληρά
Από δικής του πλευράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως έλαβαν ένα δυνατό μήνυμα από το έργο, πως πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να φέρουμε την ειρήνη. «Είμαι δεσμευμένος να το κάνω και ο Μουσταφά είναι δεσμευμένος να το κάνει. Και πιστεύω ότι ο λαός μας επίσης θέλει ειρήνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως θα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας όπως το μεταφρασμένο αυτό έργο να ανέβει σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, αφού το μήνυμα του για παραδοχή του λαθών από πλευράς όλων, είναι αρκετά ισχυρό.

Εξάλλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ετοιμότητα του να μεταβεί στα κατεχόμενα προκειμένου να δει ένα παρόμοιο έργο, σημειώνοντας πως το βόρειο μέρος είναι μέρος της πατρίδας μας, της πατρίδας μου και το νότιο τμήμα είναι μέρος του Μουσταφά και κάθε Κύπριου.

Ακιντζί: «Να μη χάνουμε την ελπίδα μας»

«Σε αυτό το νησί κάναμε λάθη, και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Το θέμα είναι να αντλούμε διδάγματα από αυτά τα λάθη και να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές. Το μήνυμα που πήραμε απόψε πιστεύω είναι αυτό ότι, το χρωστάμε αυτό στις νεότερες γενιές» σημείωσε ο Τ/κ ηγέτης αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.

Θέλοντας να δώσει το μήνυμα πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε πως «πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, πρέπει να έχουμε εμπάθεια για να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η επικοινωνία των δύο πλευρών θα ενταθεί, «μέχρι την ημέρα που θα επικοινωνούμε πιο ελεύθερα και για αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».
 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ   ΑΠΟ  TILLEYS NEWS   επιμέλεια Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου