Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση.
Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γιάννη Δραγασάκη την Δευτέρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.

Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι ακριβώς capital controls, αλλά «περιορισμός στις συναλλαγές για λίγες ημέρες», ενώ, από το Μαξίμου περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν οι αγορές (που ανοίγουν τα ξημερώματα) ώστε να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπουργός της κυβέρνησης, εξερχόμενος από το Μαξίμου ανέφερε ότι τα ATM θα λειτουργήσουν αύριο τκαι τις εργάσιμες ώρες και θα μπορούν όσοι θέλουν να σηκώσουν χρήματα, απλά, με τον περιορισμό των 60 ευρώ. Αγνωσχτο παραμένει τι θα συμβεί από την Τρίτη
Οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, αλλά και από πιστωτικές-cash cards θα είναι ελεύθερες, ενώ, οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.


Τη Δευτέρα κάθε υπουργείο θα κάνει ξεχωριστή ενημέρωση, ενώ αναζητείται λύση για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με το εξωτερικό (π.χ. επιχειρήσεις, γονείς που στέλνουν χρήματα σε παιδιά στο εξωτερικό) οι οποίες πιθανόν να πραγματοποιούνται έπειτα από εξέταση του αιτήματος από ειδική επιτροπή.

ΠΗΓΗ: Iefimerida gr.
Επιλογή επιμελεια είδησης για  Tilleys News  Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου