Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ : Όριο αναλήψεων 60 ευρώ Ημερησίως δεν επηρεάζονται οι ξένοι επισκέπτες στην χώρα

Δραματικές οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε εκτός από την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων για 6 ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, έχει γίνει ειδική πρόβλεψη για τους συνταξιούχους, ενώ το όριο των αναλήψεων διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ημερησίως, τουλάχιστον για τις πρώτες ήμερες, όπως διευκρινίστηκε. Οι συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τα έκτακτα μέτρα, καθώς ορισμένα καταστήματα τραπεζών θα λειτουργήσουν για την καταβολή των συντάξεων.
Ο έλεγχος κεφαλαίων δεν επηρεάζει τους τουρίστες, καθώς σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους.
Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, όποτε και ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι έστειλε εκ νέου αίτημα παράτασης της συμφωνίας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι διασφαλισμένη η καταβολή των μισθών και των συντάξεων, καθώς και οι τραπεζικές καταθέσεις.
Ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων είχε προταθεί κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, μετά την παράταση που δόθηκε στον ELA για 48 ώρες, αλλά δίχως να αυξηθεί το διαθέσιμο όριο χρηματοδότησης.
ΠΗΓΗ:News gr
Επιμέλεια επιλογή είδησης για το  Tilleys News   Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου