Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

H πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πούτιν μετά από 10 μέρες: «Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς φήμες»



Η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς φήμες». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από δέκα ημέρες σιωπής που πυροδότησαν όργιο φημών, μεταξύ των οποίων και ότι ήταν βαριά άρρωστος. 

Στην Αγία Πετρούπολη είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα από νωρίς τη Δευτέρα, καθώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση από τις 5 Φεβρουαρίου. 

Ο πρόεδρος της Κιργιζίας Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεβ, με τον οποίο έχει προγραμματισμένη συνάντηση ο Πούτιν στο Παλάτι του Κωνσταντίνου, έξω από την Αγία Πετρούπολη, κατέφθασε στη ρωσική πρωτεύουσα την Κυριακή το απόγευμα. Μαζί του, και ένα τσούρμο από δημοσιογράφους που ακολουθούν τον ρώσο πρόεδρο κατά πόδας σε όλες του τις δημόσιες δραστηριότητες. 

Στην προσπάθεια του Πούτιν να προσθέσει λίγο «δράμα» στο δυναμικό του come back στη δημόσια ζωή, αναφέρει η Telegraph, εντάσσεται πιθανώς και μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα με εντολή του Κρεμλίνου και έχουν προκαλέσει συναγερμό στις γειτονικές πρώην σοβιετικές χώρες. 

Η Μόσχα έθεσε σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική, στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία, 15 υποβρύχια και περισσότερα από 100 αεροπλάνα και ελικόπτερα, σύμφωνα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. 

Στο γεμάτο πρόγραμμα του ρώσου προέδρου, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, περιλαμβάνεται επίσης η επίσκεψή του στο Καζακστάν, στις 20 Μαρτίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα και αναβλήθηκε.
  
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει αναπάντητο: Εάν ο Πούτιν δεν είναι άρρωστος, δεδομένου ότι η εξωτερική του εικόνα τουλάχιστον δεν αφήνει υπόνοιες για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πού ήταν αυτές τις δέκα ημέρες που λέγονταν και γράφονταν τόσα; 

Ανάμεσα στα σενάρια που ξεχώρισαν αυτό το διάστημα ήταν ένα πιθανό «πραξικόπημα» στο Κρεμλίνο, μετά την πολιτική αστάθεια που προκάλεσε η δολοφονία του αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ, αλλά και το κρυφό ταξίδι του στην Ελβετία, όπου η σύντροφός του και πρώην ολυμπιονίκης Αλίνα Καμπάγεβα γέννησε τον καρπό του έρωτά τους. Το σενάριο της γέννησης – καθώς και η σχέση του Πούτιν με την Καμπάγεβα – διαψεύστηκαν από το Κρεμλίνο. 

Επιλεγμενη Ειδηση απο  Tilleys News 
 ΠΗΓΗ: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου