Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αυξημένος αριθμός εφέδρων δεν παρουσιάζονται στις μονάδες




Οδηγίες για να αναχαιτιστεί το φαινόμενο με τους εφέδρους που προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά, για να αποφύγουν παρουσιάσεις σε επιστρατευτικές δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, λαμβάνει η ηγεσία του ΓΕΕΦ.  
Κατά τις τελευταίες παρουσιάσεις, παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των εφέδρων που επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας για να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρουσίασης στις μονάδες τους, ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, κάτι που ώθησε το ΓΕΕΦ στη λήψη μέτρων.
  Με πρόσφατες οδηγίες, το ΓΕΕΦ ενημέρωσε τα Τμήματα Επιστράτευσης ότι από τούδε και στο εξής όσοι έφεδροι προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά για ασθένειες ή παθήσεις που αντιμετωπίζουν από ιδιώτες γιατρούς, θα πρέπει να επανεξετάζονται.  
 Θα παρουσιάζονται κανονικά στις μονάδες τους και θα παραπέμπονται για επανεξέταση είτε στο 106 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (106 ΣΝΕ) στη Λευκωσία, είτε στα Γενικά Νοσοκομεία στις άλλες πόλεις. Στις περιπτώσεις όπου δικαιολογείται η παραχώρηση απαλλαγής θα δίνεται, και στις υπόλοιπες οι έφεδροι θα καλούνται να εκτελέσουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.
  Με αυτό το μέτρο, επιδιώκεται από το ΓΕΕΦ να διασφαλίζεται ότι θα απαλλάσσονται μόνο όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα υγείας.   Από τις οδηγίες του ΓΕΕΦ, αφήνεται ανοικτό και το ενδεχόμενο στις περιπτώσεις που η ασθένεια δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, να παραμένει στο στρατόπεδο και να απαλλάσσεται από υπηρεσίες ή ασκήσεις που ενδεχομένως να επιβαρύνουν την υγεία του.   
Επιλεγμενη ειδηση
απο  Tilleys News

ΠΗΓΗ  :  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  news.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου