Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ένταση και επεισόδια έξω από την Βουλή με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους




Εκδήλωση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφισμάτων στην Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Βουλής πραγματοιησαν  χθες οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι, ενώ  υπήρξαν και διευρυμένα επεισόδια και ένταση με τους αστυνομικούς, ωστόσο τα χειρότερα απετράπησαν. 

Επιχειρήθηκε από μερίδα των συγκεντρωμένων να σπάσουν τα κιγκλιδώματα, ωστόσο με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων επανήλθε η τάξη. 


Νωρίτερα οι εργαζόμενοι περνώντας μπροστά από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν στάση και άρχισαν να εκφωνούν συνθήματα, όπως "Κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα". 


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ , η παγκύπρια κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγινε  "για καταγγελία της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί με την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία".

Επίσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι "θα απαιτήσουν τη νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων τους για να προστατευθούν από την εργοδοτική ασυδοσία".

Οι υπάλληλοι θα συγκεντρώθηκαν  χθες  στις 10.00π.μ. στο οίκημα της ΣΕΚ Λευκωσίας ακολούθησε πορεία και επίδοση ψηφισμάτων στην Υπουργό Εργασίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.


 Επιλεγμένη είδηση  απο Tilleys News  (απο διάφορες πηγες)..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου