Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μία ‘Ελλάδα’ στην καρδιά των ΗΠΑ


Ένα ογκώδες χάλκινο άγαλμα του Σοφοκλή εγκαταστάθηκε στην πλατεία Πάρκου της Αθήνας, στην Αστόρια των ΗΠΑ και πρόκειται για το τελευταίο άγαλμα που θα προστεθεί στη συλλογή του πάρκου. Έχουν ήδη εγκατασταθεί τέσσερα αγάλματα, μια προτομή του Αριστοτέλη και ένα άγαλμα του Σωκράτη και ένα της θεάς Αθηνάς.

Τα ελληνικά αγάλματα στο πάρκο ήταν το όραμα του Έλληνα Dennis Syntilas, ο οποίος ίδρυσε πριν από τα χρόνια τη ομάδα Athens Square και απεβίωσε τον Ιανουάριο σε ηλικία 85 ετών. «Ήθελε να έχει ένα μικρό πολιτιστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν και να συνομιλoύν» δήλωσε ο Σταματιάδης. «Οι άνθρωποι απλά θα συγκεντρώνονται εδώ τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ακούν λαική μουσική» συμπληρώνει

.Το πρώτο έργο τέχνης ήταν ένα άγαλμα του Σωκράτη, το οποίο προστέθηκε στο πάρκο το 1993. Η ομάδα χρηματοδότησε επίσης την προσθήκη των τριών στηλών το 1996. Ο δήμαρχος της Αθήνας δώρισε το άγαλμα της Αθηνάς στο πάρκο το 1998, ενώ η προτομή του Αριστοτέλη ήταν δώρο από την ελληνική περιοχή της Χαλκιδικής το 2008.

Επιλεγμενη είδηση απο  Tilley News 

πηγη 7Ημερες..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου