Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα συνορα της Κύπρου ειναι και σύνορα της ΕΕ δηλωνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.




Τα σύνορα της Κύπρου είναι και σύνορα της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος Παυλόπουλος
ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 30/3/2015 12:59 


Τα σύνορα της Κύπρου είναι και σύνορα της ΕΕ, κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από κατ` ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για λύση.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι άρρηκτοι και αδελφικοί και τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκεται να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής, ούτε τους εποίκους, ούτε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε ότι είναι χρέος της ΕΕ να αναλογιστεί ότι δεν είναι νοητό η Κύπρος να τελεί υπό κατοχή και ότι η παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων αποτελεί και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΑΡ/ΓΒΑ)

Επιλεγμένη  αυτούσια  ειδηση  .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου