Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης:Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα-Ενόχληση στο Βερολίνο





Σάλο προκάλεσε στη Γερμανία ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD και δείχνει τον Γ. Βαρουφάκη να χαρακτηρίζει τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα ως "εγκλήματα πολέμου", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αρνητικό κλίμα στη Γερμανία αποτυπώνει το Reuters μετά από τον εκνευρισμό προκάλεσαν κυρίως στους Γερμανούς οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από την γερμανική τηλεόραση και εμφανίζει τον έλληνα Υπ. Οικονομικών που υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ARD την μέρα που υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδότησης της Αθήνας με αντάλλαγμα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ο κ.Βαρουφάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο.
«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», τόνισε ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.
«Σε αυτήν την περίπτωση το να δοθεί στην πιο χρεοκοπημένη χώρα η μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με μια γερμανική μετάφραση των παρατηρήσεων του.
Φυσικά η γερμανική Bild γνωστή για τη σκληρή στάση της απέναντι στην Ελλάδα προτρέπει σε κύριο άρθρο της τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να παρέχουν όλο και περισσότερη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να πρέπει ο καθένας να χορεύει στους ρυθμούς της. Ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα. Η Ευρώπη δεν πρέπει να φαίνεται ηλίθια», γράφει ο σχολιαστής της εφημερίδας.

Επιλεγμένη ειδηση απο
Tilleys  News
Πηγή:www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου