Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο πρώην πρωταθλητής του τένις του Αυστραλέζικου Grand Slam Bob Hewitt κρίθηκε ένοχηος τη Δευτέρα στη Νότια Αφρική για το βιασμό και την επίθεση εναντιον νεαρών κοριτσιών στις αρχές της δεκαετίας του 1980.




Johannesburg (AFP) –
 Ο πρώην πρωταθλητής  του  τένις  του Αυστραλέζικου  Grand Slam Bob Hewitt κρίθηκε ένοχηος  τη Δευτέρα στη Νότια Αφρική για το βιασμό και την επίθεση εναντιον  νεαρών κοριτσιών  στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

 Ο Hewitt, 75, δεν παραδέχτηκε την ενοχή του για τις δύο κατηγορίες για βιασμό άσεμνης επίθεσης, οι οποίες κινήθηκαν εναντίον του απο  τρεις γυναίκες το 2013.
Στη δίκη, τα θύματα ειπεν  ότι ο Hewitt τους επιτέθηκε  κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων  μαθήματα τένις όταν ήταν νεαρά κορίτσια.

Ένα από τα θύματά του, δήλωσε οτι  πρώην πρωταθλητής την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του πριν από την πρακτική του τένις το 1982, όταν ήταν 12 χρονών.
Ένα άλλο θύμα είπε στο δικαστήριο ότι την είχε αγγίξει ανάρμοστα πριν από 34 χρόνια και την ανάγκασε να εκτελέσει μια πράξη έρωτα, όταν εκείνη ήταν  ακομη 12 ετων. Ο πρώην πρωταθλητής έχει επίσης καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζούσε κάποτε
Ο Hewitt κέρδισε πολλά Grand Slam διπλασιάζοντας τους τίτλους  στη δεκαετία του 1960 και του 1970 διακρίσεις οι οποιες του αφαιρεθηκαν οταν κατηγορήθηκε για σεξουαλικη παρενοχληση ανηλικων κοριτσιων.

 Η  ημερομηνία για την επιβολή ποινής του  δεν έχει οριστεί ακομα

ΠΗΓΗ: YAHOO NEWS  

Ελεύθερη μετάφραση για το  Tilleys  News  Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου