Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μια αλλοιωτικη έκθεση φωτογραφίας σε χώρο της της Στεγης Γραμματων στην Πάφο




O Αλέξανδρος Ιωάννου Πελετιέ  από το Δάλι είναι  ενας  νέος άνθρωπος,  που με δύναμη ψυχής και στοίχημα ζωής στόχευσε και  διένυσε  σε 100 μέρες, 100 τοποθεσίες της Ευρώπης ,έχοντας στην τσέπη του  μονο 100 ευρώ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο διοργάνωσε την ατομική του έκθεση φωτογραφίας σε χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Πάφο, υπό τον τίτλο « τα τρία εκατό- ο Γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο » .

Το ταξίδι του το ξεκίνησε από την Σκωτία στις 30.8.2013 , χώρα στην οποία φοιτούσε, με ποδήλατο που κατασκεύασε ο ίδιος από ανακυκλώσιμα υλικά .

Για το ταξίδι με το ποδήλατο
  χρειάστηκαν  τελικά 113 μέρες και για αυτό πούλησε όλα τα υπάρχοντα του μένοντας με κάποια μικροπράγματα που θα έπαιρνε μαζί του με το ποδήλατο του. 

Η ιστορία του ταξιδιού του μέσα από το φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στη Κύπρο . Πρώτα παρουσιάτηκε  σε ατομική έκθεση φωτογραφίας στη Λευκωσία και τώρα στη Πάφο.

Από τα μέρη που πέρασε έβγαλε 3.500 φωτογραφίες αναρτωντας στην εκεθεση του μονο 24.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αλέξανδρος Ιωάννου χαρακτήρισε το ταξίδι του ," ταξίδι ψυχής".
  Κάνοντας τον υπολογισμό του διαπίστωσε πως θα έπρεπε να διανύσει 10 χιλιάδες χιλιόμετρα από την Σκωτία στην Κύπρο, περνώντας από  100 τοποθεσίες της Ευρώπης.  Τα 100 ευρώ σημείωσε διήρκησαν 23 ημέρες και οι τοποθεσίες ήταν πάνω από 100 .

«Αυτή η εμπειρία με έχει στιγματίσει και σαν άνθρωπο
  αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι και βλέπω διάφορες καταστάσεις γιατί – όπως είπε- χρειάστηκε πολλές φορές να υπερβεί τον εαυτό του.»

 Συμφωνα πάντα με το ίδιο το ταξίδι του περιελάμβανε ατέλειωτες νύχτες και μέρες με παρέα μόνο το ποδήλατο του. Η ποδηλασία  είπε χαρακτηριστικά, «κατά την διάρκεια της νύχτας, καταλήγει να είναι εξουθενωτική μα όμως ανάγκη για να μπορέσεις να βρεις ένα μέρος να κατασκηνώσεις». Η επιβράβευση έρχεται συνέχισε, « με το πρωινό ξύπνημα όταν αντιλαμβάνεσαι την υπέροχη θέα που απλώνεται».

Επιλεγμενη είδηση


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ..(Κική Περικλεους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου