Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ενδιαφέρον 500 ατόμων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Παρατηρητή της Γειτονιάς στο Δ. Πάφου




Ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς αποτελεί μια σύγχρονη στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος, η οποία εφαρμόζεται με την συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας, των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης  και των πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο εμπνευστής του προγράμματος και αρχισυντονιστής  στον Δήμο Πάφου, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την Αστυνομία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση πρόκειται για την πρώτη σύναξη για το πρόγραμμα Παρατηρητής της Γειτονιάς.

Στόχος του θεσμού, είπε ο κ. Σαββίδης,
  είναι η ευαισθητοποιήση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους στην πρόληψη του εγκλήματος με απώτερο στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας, την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στις γειτονίες των δήμων και γενικότερα την ευρύτερη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο κ. Σαββίδης
  ανάφερε επίσης ότι ο καιρός που φεύγαμε από το σπίτι και αφήναμε τις πόρτες ξεκλείδωτες και ανοικτές  έχει παρέλθει. Σήμερα σημείωσε “  κλειδώνουμε, ξανακλειδώνουμε, βάζουμε συστήματα συναγερμού και δυστυχώς οι περιουσίες μας και των δημοτών μας είναι εκτεθειμένες στις ορέξεις των εγκληματιών”, αφού η εγκληματικότητα κατά της περιουσίας δημοτών τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα ο δημότης να νιώθει λιγότερη ασφάλεια,όπως είπε.

Κλείνοντας ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή πέραν των 457 ατόμων για τον Δήμο Πάφου και ότι ο θεσμός αυτός του Παρατηρητή Γειτονίας εφαρμόζεται σε 27 Δήμους, 46 κοινότητες με την συμμετοχή 47.000 ατόμων.

Στην εκδήλωση παρέστηκαν ο κ. Χ. Χριστοδούλου Βοηθός Αστυνομικός .Διευθυντής Πάφου , ο κ. Χριστόφορος Χαγκούδης
  Υπαστυνόμος του Αρχηγείου Αστυνομίας και υπεύθυνος για τον θεσμό Παρατηρητή Γειτονιάς, αστυνομικοί της Γειτονιάς του  Δήμου Πάφου, η υπηρεσιακός του Δήμου Πάφου Άντρη Χριστοδουλίδου  που συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια και την οργάνωση του προγράμματος και ο κ.Σταύρος Νεοφύτου Αρχισυντονιστή του προγράμματος Δήμου Ιδαλίου .

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου