Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βόρειος Κορέα: Φήμες για εκτελεση του Υπουργου Άμυνας της Χώρας.. για αψηφιση του Kim Jong-il



Ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας  Hyon Yong-Chol  έχει εκτελεστεί  με την κατηγορία για  απειθαρχία στον ηγετη της χώρας του Kim Jong-il  συμφωνα με κατηγορία  που ειχε του  απγγελθεί  απο  στο Κοινοβούλιο . Η είδηση μεταδωθηκε συμφωνα με το  BBC απο  το λεγόμενο πρακτορείο  αντι κατασκοπείας Νότιας Κορέας .

 Στους Βουλευτές ειχε λεχθει  οτι ο κ Hyon σκοτώθηκε στις 30 Απριλίου από αντιαεροπορικά πυρά μπροστά σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap .
Ο Ισχυρισμός ειναι οτι  Hyon είχε αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρακολολουθειτο και από τον Κιμ Γιονγκ-ουν και δεν είχε ακολουθησει  τις οδηγίες.

Φυσικα ως γνωστόν οι  ειδησεις  από τη Βόρεια Κορέα είναι αδύνατο να επιβεβαιωθουν απο  ανεξάρτητη πηγη.

Αναλυτές στο BBC επεσημαναν  ότι ενώ η συχνες αλλαγες των αξιωματουχων που βρισκονται στον περιγυρο του Κιμ Γιουκγ ειναι συχνό φαινόμενο στη Βόρεια Κορέα, η εκτέλεση ενός αξιωματουχου τόσο  εμπιστου  στον κ Kim προκάλεσε εκπληξη και ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα της χώρας.

Συμφωνα παντα με το  BBC  η Ιστοσελίδα  ΝΚ News, εγραψε  οτι  ο κ Hyon εμφανίστηκε σε κρατικά μέσα ενημέρωσης  της Βορείου Κορέας μία ημέρα πριν από την υποτιθέμενη ημερομηνία εκτέλεσης του .

Πηγη BBC News

Ελεύθερη μετάφραση για το  Tilley’s  News    Άθως Τίλλευ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου