Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Επαναρχίζουν σήμερα και επίσημα οι συνομιλίες στο Κυπριακό ύστερα από εννιάμηνη διακοπή και με φόντο την αλλαγή στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας που έδωσε νέα δυναμική στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Η συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη και Ακκιντζί έχει οριστεί για τις 9 και 30 το πρωί στην οικία της αντιπροσώπου του γγ Λίζας Μπάντεχαϊμ και στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του Μπα Γκι Μουν στο Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άϊντα.

Ενώπιον των δυο ηγετών θα τεθεί το πακέτο των ΜΟΕ στο οποίο έχουν καταλήξει οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων, αλλά και οι συγκλίσεις – αποκλίσεις στην ουσία του Κυπριακού.

Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι όπως οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακκιντζί καθορίσουν το πλαίσιο της ουσιαστικής πλέον διαπραγμάτευσης στη βάση της αξιολόγησης που έκαναν οι διαπραγματευτές.

Οι δυο διαπραγματευτές που εργάστηκαν χθες για επτά ώρες στην παρουσία του κυρίου Άϊντα ετοίμασαν κατάλογο στον οποίο προτείνεται το άνοιγμα οδοφραγμάτων σε Λεύκα-Απλίκι, Πυρόϊ-Αθηένου, Δερύνεια, Πύλη Πάφου καθώς και το ενδεχόμενο ανοίγματος διόδου στην περιοχή Παλλουριώτισας. Επίσης η Ε/κ πλευρά φέρεται να πρότεινε το άνοιγμα οδοφράγματος στην περιοχή Πύργου –Κοκκίνων.


Παραμένει ωστόσο άγνωστο ποια ΜΟΕ θα επιλέξουν να ανακοινώσουν σήμερα οι δυο ηγέτες.

πηγη: ΚΥΠΕ 
Επιλεγμένη Είδηση Απο  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου