Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!



Το 2004 οι Κερυνειωτες εκαναν ΜΠΑΝΤΙΕΡΑ το όχι γιατί με βαση το σχεδιο Αναν οσοι απο αυτους επεστρεφαν επεστρεφαν υπο Τουρκοκυπριακή διοικηση. Την ιδια στιγμή ομως  υπηρξαν και υπαρχουν ακομη σημερα  επιχειρηματίες ειδικα στον Τουριστικό τομεα που και αυτη την φορα θα κανουν το παν να μην λυθει το Κυπριακό γιατι θιγει 'δυστυχως" τα συμφεροντα τους.. Δεστε το  πρόσφατο  παραδειγμα των επιχειρηματιων του τουρισμού στην ελευθερη Αμμοχωστό και πως αντεδρασαν μονο και μονο με το ακουσμα οτι θα ανοιξει το οδοφραγμα της Δερυνειας.. Θυμηθηκαν Ισαακ και Σολωμό κλπ .. ενω ολοχρονα οταν «αυγατιζαν θησαυριζαν με τον τουρισμό που κατακλυζει την περιοχή δεν νομιζω να τους θυμοντουσαν» .Αυτη ειναι δυστυχως η αλήθεια που μονο τυφλοι δεν την βλεπουν.
Ξερετε ταξισδευοντας πισω στον χρόνο   πριν το 74  θυμαμαι οτι η Πάφος δεν ειχε σχεδον κανενα εισόδημα απο την Τουριστική Βιομηχανία ουτε και απο τις αγοραπωλησίες γης.. .Τα ξενοδοχεια μετρημενα στο ενα μας χερι. Η εισβολη βοηθησε στο να ανπτυχθει η Τουριστικη βιομηχανία στην πολη μου .και να δημιουργηθει μια τεραστια βιομηχανία στον τομεα αυτο οπως επισης και στην κτηματαγορα. Σημερα αυτοι οι επιχειρηματιες «θα παραδωθουν τόσο ευκολα»  και να συναινεσουν σε λυση που να ανοιγει ανταγωνιστικους προορισμους?   Φυσικα όχι.. Εχασαν που εχασαν την «κότα με τα χρυσα αυγα λογω απληστίας» θα εμμεινουν ομως στο να κρατουν το καλαθι εστω και αδειο  και θα κανουν την γην πηγη ο κοσμακης ο απλος ο λαός να κανει το ιδιο με το 2004.. Πλανωνται ομως πλανην οικτρά   Γιατι ο Κυπριος ξυπνησε  και βλεπει τι τον συμφερει.. και αυτο που τον συμφερει ειναι η επανενωση της χωρας μας , που θα φερει  τηνν ελπιδα για το μελλον των παιδιων μας (των εγγονιων μου λεω εγω)  θα φερει χιλιαδες νεες θεσεις εργασίας  για την ανοικοδόμηση της και πανω απόλα την ασφαλεια και την Ειρηνη..

Άθως Τίλλευ

Δημοσιογράφος  (με δική του άποψη όχι κλεμμένη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου