Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εφικτή ομοσπονδιακή λύση στο πλαίσιο της 11ης Φεβρουαρίου δηλώνει ο Ακιντζί


Είναι εφικτή μια λύση στο πλαίσιο των αρχών του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και εύχομαι ότι εάν επιδειχθεί πολιτική θέληση και βούληση να το επιτύχουμε βήμα βήμα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της “ένωσης Τ/κ επιχειρηματιών” (İŞAD) υπό τον “πρόεδρό” της, Μετίν Σιαντί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σιαντί είπε ότι πλέον ήρθε η ώρα για λύση στην Κύπρο και πως η εκλογή του κ. Ακιντζί δημιούργησε προοπτική τόσο στο “βορρά”, όσο και στο “νότο”, αλλά και στη διεθνή κοινότητα. Και ο διορισμός του Οζντίλ Ναμί στη θέση του διαπραγματευτή, πρόσθεσε, είναι ένα μεγάλο μήνυμα προς την κατεύθυνση της λύσης.

Η εκλογή του κ. Ακιντζί με 60% από τους Τ/κ, είπε ο κ. Σιαντί, έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι οι Τ/κ πιστεύουν στη λύση και σε ένα ομοσπονδιακό κράτος που θα έχει βάση το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι βήμα βήμα αρχίζουν να εφαρμόζονται μέτρα προσέγγισης των δύο κοινοτήτων και θα έρθουν και άλλα τέτοια στο μέλλον.  Με αυτά τα βήματα, πρόσθεσε, δεν παραβλέπεται ο στόχος που είναι μια περιεκτική λύση, αλλά γίνονται με την ελπίδα ότι θα συντομέψουν τον δρόμο προς τη λύση. Ευχήθηκε επίσης όπως το συντομότερο εξευρεθεί η λύση στο Κυπριακό. “Αυτό δεν θα είναι εύκολο, πρέπει να το πω. Είναι μεγάλες οι προσδοκίες και εγώ θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου για να ανταποκριθώ σε αυτές. Ωστόσο, πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτή τη διαδικασία θα την περπατήσουμε μαζί. Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω την κλασική έκφραση για το ταγκό. Λένε ότι χρειάζεται δύο για το ταγκό. Αυτό δίδει το μήνυμα ότι `εγώ είμαι καλός χορευτής αλλά η απέναντι πλευρά που πατά το πόδι και γι` αυτό το λόγο αυτός ο χορός δεν μπορεί να γίνει αρμονικά σε καλό ρυθμό`.

Για χρόνια, συνέχισε, και η μια και η άλλη πλευρά αυτό έλεγαν. “Εγώ ξεπερνώντας αυτό, αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό δεν είναι δουλειά μόνο των δύο ηγετών, αλλά των κοινοτήτων, της κοινωνίας των πολιτών που βλέπω ότι μπορούν να παίξουν ένα πολύ πολύ σημαντικό ρόλο και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η μεγαλύτερη μερίδα των δύο κοινοτήτων να γίνουν μέρος αυτής της διαδικασίας”.


ΠΗΓΗ  ΚΥΠΕ
Επιλεγμένη Είδηση απο Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου