Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η Άγκυρα στηρίζει τις νέες πρωτοβουλιες για το Κυπριακό.



Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε το 2015 να είναι χρονιά λύσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, προσθέτοντας ότι στηρίζουν το θετικό κλίμα που υπάρχει μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σε δήλωσή του ο κ. Καλίν υπενθύμισε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε δύο συναντήσεις με τον ηγέτη της ε/κ πλευράς για την έναρξη των διαπραγματεύσεων από τις οποίες η μία ήταν επίσημη.

Η Τουρκία, ανέφερε, ως εγγυήτρια χώρα και ως μια χώρα που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα κατεχόμενα είναι κοντά στους Τ/κ. “Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα ώστε το 2015 να είναι χρονιά λύσης. Για μας είναι πολύ σημαντικό το 2015 να είναι χρονιά λύσης, ειρήνης και συμβιβασμού. Επειδή οι συνομιλίες στην Κύπρο δεν μπορούν να συνεχιστούν επ` αόριστον", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι στις διαπραγματεύσεις δεν πρέπει μόνο η τουρκική πλευρά να επιδείξει ειλικρίνεια αλλά και η ε/κ. Ανέφερε ότι υποστηρίζουν το θετικό κλίμα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν και από δω και πέρα να είναι κοντά στους Τ/κ και να στηρίζουν τη διαδικασία της ειρήνης.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Επιλεγμένης Είδηση από  Tilley’s News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου