Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ : Εντείνονται οι διαφωνίες της Αριστερής Πλατοφόρμας



Με το κόμμα να τον τραβάει από το μανίκι, ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκει να ρίξει το βάρος για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, προκειμένου, με καταληκτική ημερομηνία την 18η Αυγούστου, η συμφωνία να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Ωστόσο, το εσωκομματικό πεδίο παραμένει σε αναβρασμό, παρά την επιθυμία του πρωθυπουργού να μετατεθούν οι όποιες εξελίξεις για τον Σεπτέμβριο και το αίτημά του προς όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν οι τόνοι.

 Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα δεν δείχνουν να συμμερίζονται αυτό τον σχεδιασμό και εμφανίζονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν υψηλούς τόνους στην προβολή της διαφωνίας τους έναντι της κεντρικής κυβερνητικής επιλογής για συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα. Αυτό καθίσταται σαφές από την εκδήλωση που διοργανώνεται για το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις της Πλατφόρμας.

Θέμα της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Λαφαζάνης, είναι «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε». Μάλιστα, υπάρχει κινητοποίηση των διοργανωτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί μαζική προσέλευση, ώστε να σταλεί σαφές μήνυμα προς την ηγεσία. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Ολγα Γεροβασίλη, τόνισε σε δηλώσεις της χθες (ΣΚΑΪ) ότι θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθούν για μετά την ψήφιση της συμφωνίας οι ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει και την αντίστοιχη ευθύνη».
Παρεμβαίνοντας στην εσωκομματική συζήτηση και σχολιάζοντας το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, έκανε λόγο (MEGA) για «τρικομματική κυβέρνηση» και για «πολιτική γάγγραινα», ενώ πρόσθεσε ότι «ή πρέπει να αλλάξει ο Τσίπρας ή αυτοί». «Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε νομοσχέδιο και άλλο να έχεις συγκροτημένο σχέδιο για την εξουσία. Οταν βλέπεις ότι ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί, τότε υπάρχει συγκροτημένη σκέψη», επισήμανε.

Ο κ. Πανούσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα του δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες, όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Πρόσθεσε ότι δεν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit, αλλά ότι η αστυνομία οφείλει να έχει εναλλακτικά σχέδια. «Αν αποφασιζόταν να βγούμε από το ευρώ, έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο», δήλωσε.

Κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης άσκησε ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, κ. Κώστας Ησυχος, ο οποίος είπε (ΕΡΤ) ότι η Ελλάδα δεν είχε εκπονήσει εναλλακτικό σχέδιο.

πηγη:  Η Καθημερινή
Επιλεγμένη Είδηση για το  Tilleys News

26.07.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου