Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Όλα έτοιμα για τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης Ελλάδας - δανειστών

Αντίστροφα αρχίσε εκ νέου να μετρά ο χρόνος για την Ελλάδα, καθώς εντός των επόμενων  24ώρων ξεκινά ένας ακόμη γύρος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το τριετές δάνειο των 86 δισ. ευρώ και την κατάρτιση του μνημονίου που θα το συνοδεύει.
 Σύμφωνα με πηγές Ελλάδα και δανειστές έχουν θέσει ως προθεσμία την 20η Αυγούστου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς την ημέρα εκείνη η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλλει ποσό ύψους 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογο που λήγει.
Στόχος όλων είναι μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το νέο δάνειο, ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να λάβει την πρώτη δόση από τους δανειστές και να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ.
Οι απαραίτητες διαδικασίες, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να  δρομολογούνται.
 Σύμφωνα με  σημερινό ρεπορτάζ του  Ελληνικού ειδησεογραφικού μπλόγκ News247 στα τέλη της εβδομάδας - και μετά την σημερινή ψήφιση στη βουλή της δεύτερης δέσμης μέτρων - επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών (τεχνικά κλιμάκια και επικεφαλής), με διπλό  στόχο.
Αφενός για την επίσημη επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, αφετέρου για αυστηρή επιτήρηση και επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, μετά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για επιστροφή στην ύφεση, αλλά και μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας.
 Τό ρεπορτάζ καταλήγει ότι μπορεί Ελλάδα και δανειστές να κινούνται με ορίζοντα συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, ωστόσο στην πραγματικότητα ο διαθέσιμος χρόνος είναι ακόμη πιο περιορισμένος.
Πηγή Είδησης  NEWS247 
Επιλογή επεξεργασία είδησης για το  Tilleys News  Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου