Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Νέα συνάντηση αύριο Αναστασιάδη Ακκιντζή στο πλαίσιο των συνομιλιών γιά τό Κυπριακό.

Σε επικεφαλίδες από θέματα που διαφωνούν θα επικεντρωθούν οι δύο ηγέτες στη νέα τους συνάντηση  αύριο τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, τη δεύτερη εντός Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλειτε το  ΚΥΠΕ , οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί προετοίμασαν στην πρόσφατη τους συνάντηση την ημερήσια διάταξη των ηγετών. Τη Δευτέρα στην ατζέντα θα βρίσκονται τα κεφάλαια του εδαφικού, του περιουσιακού και της διακυβέρνησης, με περισσότερα θέματα προς συζήτηση από τα πρώτα δύο.

Η ίδια πηγή σύμφωνα πάντα με το  ΚΥΠΕ  αναφέρει ότι σε όλα τα θέματα υπάρχουν και διαφωνίες και σημεία πολιτικής κατανόησης (
political understanding).

Η διαδικασία των συνομιλιών είναι σίγουρα σε καλό δρόμο και προχωρεί με μια αρκετά εντυπωσιακή ταχύτητα, και αυτό οφείλεται στους δύο ηγέτες, είχε δηλώσει μετά την τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, στις 10 Ιουλίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ζητώντας από όλους να σεβαστούν τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το περιεχόμενο των συζητήσεων, εξηγώντας ότι τα υπό συζήτηση κεφάλαια είναι αλληλένδετα.

Αύριο θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο  ηγετών μετά την ενημέρωση που έτυχαν τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ από τον κ. Έιντε την περασμένη Τετάρτη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας,
Gerard van Bohemen να μιλά για την «ασυνήθιστη εμπειρία» που είχαν για  μία πολύ θετική ενημέρωση για την Κύπρο.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Επιμέλεια (update) Είδησης για το Τilleys News  
Άθως Τίλλευ.

26.07.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου