Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Γεροσκήπου εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα INCA


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - Πάφος 27/10/2015 07:43
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα INCA, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Ιανουάριο του 2014 με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και παρακολούθησης του ασθενή από το γιατρό του.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 ευρωπαϊκές χώρες την Ισπανία, την Κροατία, τη Λετονία και την Κύπρο.

Το έργο INCA, εξήγησε, προβλέπει τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών από τους γιατρούς τους με τη χρήση της από το σπίτι τους ( μέσω τηλεόρασης, κινητού ή ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένα με το διαδίκτυο) ή από κοινόχρηστους χώρους που θα υποδειχθούν.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως οι δημότες του Δήμου Γεροσκήπου έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενημερώνονται αλλά και να ενημερώνουν τον προσωπικό τους γιατρό για την πρόοδο της θεραπείας τους, να δέχονται υπενθυμίσεις για το πότε πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακα και να συνομιλούν διαδικτυακά με το γιατρό.

Είπε ακόμα πως στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος στην Επαρχία Πάφου, το ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΙΣ θα δοκιμάσει πιλοτικά τις εφαρμογές για ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα ή εμφράγματα.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως ο Δήμος έχει πάρει 132 .000 ευρώ απ’ αυτό το πρόγραμμα ενώ υπολείπονται άλλες 45 χιλιάδες ευρώ .

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)
Eπιλεγμένη Είδηση για  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου