Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Επαφές σε Ινδία και Κίνα είχε το ΕΒΕ Πάφου


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - Πάφος 22/10/2015 07:12
 
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και ο Σύνδεσμος μεγάλων αναπτύξεων οργάνωσαν εμπορική αποστολή στην Ινδία και την Κίνα, όπου συνενώθηκαν με την αποστολή που συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, στην Ινδία το ΕΒΕ παρουσίασε τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια τόσο της Πάφου όσο και της Κύπρου καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος αναφορικά με την εγκατάσταση εταιρειών τρίτων χωρών με σκοπό την πρόσβαση τους προς την ΕΕ αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ ανέφερε πως το Επιμελητήριο είχε επαφές στην Ινδία με εταιρείες οι οποίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση και λειτουργία φαρμακοβιομηχανίας στην Πάφο καθώς και επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου το οποίο θα εξειδικεύεται στην έρευνα για την ανάπτυξη και προώθηση καινούργιων φαρμάκων.

Οι εταιρείες αυτές, συνέχισε, έχουν αναλάβει να αξιολογήσουν την οικονομική βιωσιμότητα τέτοιων δραστηριοτήτων, σημειώνοντας πως το Επιμελητήριο αναμένει τις εξελίξεις.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έγινε παρουσίαση της Κύπρου και της Πάφου ως επιχειρηματικού κέντρου που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των βιομηχανιών και των επιχειρήσεων της Ινδίας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου είπε πως υπήρξε εκδήλωση μεγάλου ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα δόθηκαν απαντήσεις σε σωρεία ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις που λάμβαναν μέρος στο επιχειρηματικό συνέδριο, υπό τον τίτλο «Επενδύσεις της Ινδίας προς την Ευρώπη».

Ακολούθως η αντιπροσωπεία μετέβη στη Κίνα όπου έκανε πολλές παρουσιάσεις σε ακροατήρια για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και της Πάφου ιδιαίτερα, ως επιχειρηματικού κέντρου, ως τουριστικού προορισμού καθώς και ως προορισμού αγοράς 2ης κατοικίας.

Επίσης, συνέχισε, το ΕΒΕ πρόβαλε τα ειδικά σχέδια για την απόκτηση ειδικού διαβατηρίου και μόνιμης παραμονής, καθώς και τα μεγάλα σύνθετα επενδυτικά σχέδια τα οποία είναι διαθέσιμα για τους σκοπούς επενδύσεων.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως η αντιπροσωπεία πέραν του Πεκίνου επισκέφτηκε την πόλη Τσιαντσού και στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με το Δήμαρχο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ερευνητικό πάρκο εξειδικευμένο στην ανάπτυξη φαρμάκων καθώς και βιομηχανίες που λειτουργούν σ’ αυτό το βιομηχανικό πάρκο.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου συναντήθηκε με μεγάλες κρατικές εταιρείες που ασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, εκ των οποίων η μία είναι εταιρεία κολοσσός και έχει γραφεία σε όλη την επικράτεια της Κίνας, καθώς και τη δυνατότητα να προβάλλει την Κύπρο και να δημιουργήσει ζήτηση τουλάχιστον από 550 χιλιάδες τουρίστες από τον πρώτο χρόνο που θα προβάλει την Πάφο ως τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιδείξει ενδιαφέρον για να αποστέλλει τουρισμό στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο. Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό που τους έχει διευκρινιστεί είναι ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες έκδοσης βίζας εισόδου είναι πολύπλοκες, απαγορευτικές και αποτρεπτικές. Σημείωσε πως το ενδιαφέρον της εταιρείας υπάρχει και είναι σταθερό.

Είπε ακόμη πως το κράτος θα πρέπει να απλοποιήσει τη διαδικασία της έκδοσης βίζας προκειμένου να μην συνεχίσουν να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα που υπήρχαν πριν, κατέληξε.

ΠΗΓΗ/(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ  TILLEYS NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου