Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού στα σχολεία


Ενημερωτική Ημερίδα με τους Διευθυντές και δασκάλους της Δημοτικής Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων της Πάφου διοργανώθηκε χθές  από το Επαρχιακό Γραφείο Δημοτικής εκπαίδευσης Πάφου και τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

 Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Πάφο Κική Περικλέους στόχος της ημερίδας, , ήταν η εισαγωγή ειδικά σχεδιασμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για το Πάφος2017, καθώς και η παρουσίαση σχεδίου δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν στα σχολεία, με σκοπό την εμπλοκή των μαθητών της Δημοτικής Εκπαίδευσης στο επίσημο πρόγραμμα της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 και με βάση τα πρότυπα που θέτει η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση για τους στόχους του θεσμού, προβλέπεται η προετοιμασία αλλά και η εμπλοκή των μαθητών τόσο της Δημοτικής όσο και της Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το Πάφος2017 καλούνται να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν μέσω συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων αυτό το πρόγραμμα.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Πάφου κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Πάφος2017 Μαρίνα Βρυωνίδου, ανέλυσαν το πλαίσιο και τους στόχους του προγράμματος του Πάφος 2017.

Ακολούθησε Εργαστήρι Εκπαιδευτικών όπου παρουσίασαν οι τρεις εκπαιδευτικοί, Φοίβος Τρύφωνος, Ντία Γερμανού και Μαρία Μωυσέως τις θεματικές ενότητες του Πάφος2017 και μια σειρά από έργα και δράσεις.

 Απώτερος σκοπός, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι να ξεκινήσουν να υλοποιούνται στα σχολεία από φέτος με στόχο την παρουσίαση τους το σχολικό έτος 2016-2017 στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απέσπασε στον Οργανισμό τέσσερις εκπαιδευτικούς (ένα από τη Μέση και τρεις από τη Δημοτική Εκπαίδευση) οι οποίοι αποτελούν τους συνδέσμους ανάμεσα στα σχολεία και στον Οργανισμό με στόχο την ενημέρωση, την ανάπτυξη και την παρακολούθηση των δράσεων.

Η εμπλοκή των μαθητών στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 αποτελεί για το θεσμό τη μεγαλύτερη πρόκληση, αφού οι νέοι θα αποτελέσουν την αυριανή κοινωνία.

Το διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της ΠΠΕ Πάφος2017, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα να διεξάγεται στις E’ και Στ’ τάξεις των δημοτικών σχολείων της Πάφου.

Παράλληλα, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα καθοδηγούν και θα συντονίζουν τις δράσεις που θα έχουν στόχο την συνεργασία με άλλα σχολεία για την υλοποίηση πιο ουσιαστικών και εντυπωσιακών δράσεων και εκδηλώσεων για το έτος 2017, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ/ΚΥΠΕ
Επιλεγμένη είδηση για το  Tilleys News
Επιλογή επιμέλεια είδησης Άθως Τίλλευ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου