Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Εντείνουν τους ρυθμούς στις διαπραγματεύσεις από τέλος Οκτωβρίου οι ηγέτες

Με πιο εντατικό ρυθμό θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής  συνάντησης τους ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ `Εϊντε.

Η συνάντηση άρχισε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε γύρω στις δέκα. Αμέσως μετά οι ηγέτες, οι διαπραγματευτές και ο κ. Εϊντε μετέβησαν για δείπνο στο εστιατόριο Chateau Status με πρόσκληση του ΠτΔ.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ανέγνωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση σε εκκρεμούντα ζητήματα και ότι έχοντας επίγνωση της ανάγκης να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα δυναμική, είχαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία καταγράφονται διαφορές και έδωσαν οδηγίες στους διαπραγματευτές για το πώς θα συνεχίσουν.

Στην δήλωση αναφέρεται ακόμη ότι οι ηγέτες χαιρέτισαν την έναρξη των εργασιών της δικοινοτικής  ad hoc επιτροπής σχετικά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αποσκοπούν στην προετοιμασία της μελλοντικής εφαρμογής του κεκτημένου στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία κατά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας λύσης.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διάβασε ο κ. Εϊντε , οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη σοβαρή δουλειά ενώπιον τους και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν σημαντικά το ρυθμό των διαπραγματεύσεων μετά την επόμενη συνάντησή τους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ /(KYΠΕ/ΜΑΝ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)
Επιλεγμένη Είδηση για  Tilleys News (AT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου