Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισε η αποκατάσταση όψεων των κτιρίων στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της Πάφου


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 21/9/2015 07:54
 
Δυναμικά άρχισε ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση την αποκατάσταση/ανάπλαση των όψεων των κτιρίων στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο, που είναι τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας, αρχής γενομένης από το πιο χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου κινήματος, το διατηρητέο κτίριο το οποίο κατέχει εξέχουσα θέση στην πλατεία Κένεντυ, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου.

Η κ. Ευθυμίου μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανάφερε πως είναι εμφανή πλέον τα βασικά χαρακτηριστικά  του αρχιτεκτονικού αυτού ρυθμού, του μοντερνισμού.

Είπε μάλιστα πως το κίνημα αυτό κάνει την εμφάνιση του αρχές του 20ου αιώνα και διακρίνεται για την απλότητα στην μορφή και τη καθαρή γεωμετρική έκφραση του όγκου.Επίσης στην απαλλαγή ουσιαστικά από κάθε διακοσμητικό/ στιλιστικό  στοιχείο – όπως ανέφερε-  κάτι που χαρακτήριζε στο παρελθόν τα αρχιτεκτονικά κινήματα παραδείγματος χάρη του αρχιτεκτονικού κινήματος  Art Nouveau. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο κτίριο κτίστηκε την δεκαετία του 30.

Ήδη, συνέχισε, οι εργασίες χρωματισμού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι υφιστάμενες χρήσεις του κτιρίου σχετίζονται με χώρους εμπορίου, αναψυχής, γραφείων και τουρισμού ( πανδοχείου). Το συγκεκριμένο κτίριο επίσης είναι σε θέση να φιλοξενήσει κατοικίες και γραφεία, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΚΕ)
Επιλεγμένη Είδηση για τό Τilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου