Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Βασικό αντίβαρο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ο πολιτισμός, δήλωσε ο Β. Αρχηγός Αστυνομίας


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 19/9/2015 10:17
 
Ειδικά στις μέρες μας όπου διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες κλονίζονται και κυριαρχούν φαινόμενα άκρατου καταναλωτισμού, εμπορευματοποίησης της τέχνης, αλλά και έξαρση της βίας  και της εγκληματικότητας, ο πολιτισμός μπορεί και θα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα βασικά αντίβαρα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα,  ανέφερε ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους σε χαιρετισμό του χθες σε μουσική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαργαρίτα Λιασίδου.

Για τους λόγους αυτούς συνέχισε ο κ. Θεμιστοκλέους, αποδεχτήκαμε ως Αστυνομία, με χαρά και προθυμία την πρόσκληση του Ιδρύματος Μαργαρίτα Λιασίδου να στηρίξουμε την εκδήλωση αυτή η οποία ήταν αφιερωμένη στους μεγάλους μουσικοσυνθέτες Μάνο Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος συνεχάρη ακολούθως τους διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την καθηγήτρια μουσικής Γεωργία Λανίτη και τις μαθήτριες του Ωδείου για την πρωτοβουλία εξήρε το πολύπλευρο, πολυεπίπεδο και πάνω απ’ όλα ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα « Μαργαρίτα Λιασίδου», προσφέροντας τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τα μέγιστα στον τομέα της κοινωνικής ευημερίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην πόλη μας.

Μιλώντας για τους δύο μεγάλους μουσικοσυνθέτες Μάνο Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η αξία των έργων τους έχει αναγνωριστεί όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Μέσα από την μουσική τους κατέληξε, εξέφρασαν τη λύπη και τη χαρά, την απογοήτευση και το θυμό, την εθνική περηφάνια και κάποτε τον εθνικό μαρασμό ολόκληρου του ελληνισμού.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)
Επιλεγμένη Είδηση Για τό Tilleys News ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου