Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Την ανάπλαση της πλατείας προωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 8/1/2016 18:19
 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών συνεχίζει να έχει ως πρώτιστο όραμά του την ανάπλαση της πλατείας της Κοινότητας, που χρονολογείται εδώ και 20 χρόνια, ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχαλάκης Σόλωνος, προσθέτοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες ώστε να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα.

Ο κ. Σόλωνος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου, η οποία θα έπρεπε να γίνει από το κράτος αφού, όπως είπε, το έργο έχει χαρακτηριστεί πολεοδομικό. Επειδή ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των οικονομικών συνθηκών, έχει γίνει πρόταση από πλευράς της Κοινοτικής Αρχής στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, τα οποία συμφωνούν για ιδία χρηματοδότηση του έργου και το κράτος να επιστρέφει μέρος της δαπάνης ανά έτος μέχρι εξόφλησης, εξήγησε.

Δεύτερος στόχος, συνέχισε ο κ. Σόλωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, “είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής Αχνί όπου εδώ και πολλά χρόνια επιχειρούμε να αδειοδοτήσουμε δημόσια παραλία, σύγχρονη και βασισμένη σε όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό τουρισμού έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ένα παραλιακό μέτωπο 12 χιλιομέτρων”.

Κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και γενικότερα των τελευταίων τεσσάρων ετών στο πηδάλιο της κοινότητας των Κουκλιών, είπε ότι έγιναν πολλές και επίπονες προσπάθειες αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών της κοινότητας με βασικά έργα υποδομής.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία θεσμού φοιτητικών χορηγιών, οικονομικής στήριξης άπορων φοιτητών, στην πλήρη αδειοδότηση της ανάπλασης της πλατείας Κουκλιών, στις προσπάθειες αδειοδότησης τουριστικής πλαζ στο Αχνί, στην ανάπλαση εισόδου κοινότητας και Λεωφόρου Αποστόλου Λουκά και στη δημιουργία και λειτουργία Κοινοτικού Ιατρείου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ TILLEYS NEWS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου