Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δήμαρχος Πάφου: Στόχος μας το 2016 να αποτελέσει σταθμό για την πόλη

Δήμαρχος Πάφου: Στόχος μας το 2016 να αποτελέσει σταθμό για την πόλη
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 11/1/2016 21:23
 

Στόχος του Δήμου Πάφου είναι το 2016 να αποτελέσει χρονιά σταθμό για την πόλη μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο.

Ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε το χρόνο που πέρασε σύνθετο, εκτιμώντας ότι η πρώτη μεγάλη πρόκληση ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε ο πολίτης, που είχε μηδενική εμπιστοσύνη στην Τοπική Αρχή με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το 2014, να εμπιστευθεί και πάλι το Δήμο της Πάφου. Η εμπιστοσύνη, είπε, δεν μπορεί να κερδηθεί με λόγια.

Μπορεί κάποιοι να ακολούθησαν την οδό της δικαιοσύνης και να φυλακίστηκαν, ανέφερε, πλην όμως αυτό δεν ήταν αρκετό να επανέλθει η εμπιστοσύνη. Αυτό που πράττουμε, είπε ο Δήμαρχος, είναι να αποδείξουμε στους πολίτες ότι ο Δήμος τους θα κάνει έργα μικρά, μεσαία και μεγάλα για αυτή την πόλη.

Πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή τέθηκε στην προτεραιότητα της Τοπικής Αρχής η ωρίμανση των 7 μεγάλων έργων της πόλης.

Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αφού δεν υπήρχε, όπως είπε, καμία οργάνωση και υποδομή, μηδενική ωρίμανση των έργων ενώ τα έργα υπήρχαν ως «τίτλοι», που έπρεπε να μετουσιωθούν σε πραγματικό έργο με αρχιτεκτονικά σχέδια. Ενώ κάποιοι έλεγαν ότι θα έπρεπε να ακυρώσουμε κάποια έργα, τελικά καταφέραμε και θέσαμε και τα 7 έργα στην οδό της υλοποίησης, πρόσθεσε.

Ενδεικτικά, είπε πως ήδη ξεκίνησαν δύο έργα, αυτό της ενοποίησης των τριών πλατειών γύρω από το δημόσιο κήπο και η ανάπλαση της πλατείας Κένεντι και του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου. Το τρίτο ξεκινά την άλλη εβδομάδα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν κατακυρωθεί και αρχίζουν τις εργασίες οι εργολάβοι, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως λόγω της ανοχής που είχε παρατηρηθεί ήταν λογικό να κάνει «μεγάλη κοιλιά», κατά την έκφρασή του, η υπηρεσία του Δήμου Πάφου, με αποτέλεσμα κανείς να μην ασχολείται με την καθαριότητα και το πράσινο της πόλης, η πόλη να παρουσιάζει εικόνα ακαθαρσίας, ενώ υπήρξε, όπως είπε, και μεγάλη ανομία, αφού στα οικόπεδα ο καθένας πετούσε ότι ήθελε.

Σημείωσε πως η αρχή έγινε με τα πολύ μικρά, όπως το καθάρισμα και το πράσινο της πόλης, και με το άνοιγμα των υπαίθριων και δημόσιων χώρων, αλλά και τον περιορισμό του επιχειρηματία ώστε αυτός να κινείται μέσα στα νόμιμα όρια στα οποία δικαιούται να ασκεί δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως αυτό σε ένα βαθμό έγινε κατορθωτό, με μηδενική ανοχή, ισονομία για όλους, λέγοντας πως όλη η παρανομία έχει περιοριστεί.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα επίστρωσης των δρόμων και ήδη οι βασικές αρτηρίες της πόλης έχουν επιστρωθεί. Ανακοίνωσε πως εντός Ιανουαρίου άλλοι 7 δρόμοι θα επιστρωθούν με πρέμιξ, θα σηματοδοτηθούν, θα απομακρυνθούν αχρείαστα σαμαράκια και θα ευπρεπιστούν πεζοδρόμια, δρόμοι ώστε η πόλη να επανέλθει εκεί που της αξίζει.

Αναφερόμενος στα θέματα του πολιτισμού, είπε πως ήδη έχει ανακαινισθεί και έχει λειτουργήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου, έχουν ενθαρρυνθεί άνθρωποι του πνεύματος να βγουν και πάλι στο προσκήνιο.

Προχωρήσαμε, συνέχισε, σε μια καταγραφή των συγγραφέων της Πάφου, 155 άτομα, και δημιουργήθηκε το μητρώο όλου του υλικού που οι συγγραφείς προχώρησαν στην εγγραφή του.

Περαιτέρω, πρόσθεσε, ο Δήμος Πάφου προχώρησε σε ποιοτικές εκδηλώσεις όπως την καλλιτεχνική εκδήλωση με τον Μίμη Πλέσσα, με τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη ενώ σύντομα η Τοπική Αρχή θα ασχοληθεί με το μητρώο ζωγράφων της πόλης και Επαρχίας Πάφου.

Επίσης, ανέφερε έχει εξυγιανθεί ο θεσμός της όπερας, δημιουργήθηκε αρχείο που δεν υπήρχε, ο Δήμος προχωρεί στη δημιουργία τεσσάρων πάρκων στην πόλη με παιχνιδότοπους, εκ των οποίων το Μάρτη τα δύο πάρκα και το τρίτο το Μάιο.

Στόχος μας, κατέληξε, είναι το 2016 να αποτελέσει χρονιά σταθμό για την πόλη μας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)
Επιλεγμένη Είδηση για  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου