Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Δικοινοτικές εκδηλώσεις για μαθητικά θέματα και ναρκωτικά προωθεί η Τεχνική Επιτροπή


ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14/1/2016 07:00
 

Τη διοργάνωση δυο δικοινοτικών εκδηλώσεων εντός των επόμενων μηνών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση της καθημερινότητας, των επαφών και του κλίματος μεταξύ των πολιτών των δυο κοινοτήτων της Κύπρου, εξετάζει η Τεχνική Επιτροπή για Ανθρωπιστικά Θέματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Επιτροπής από πλευράς της ελληνοκυπριακής κοινότητας Άριστος Τσιάρτας.

Ο κ. Τσιάρτας ανέφερε πως ύστερα από αίτημα του ΚΕΝΘΕΑ και του Προέδρου του, Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, συζητείται η διοργάνωση εντός Φεβρουαρίου εκδήλωσης που να φέρει κοντά πολίτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα των ναρκωτικών, προκειμένου αφενός να γνωριστούν μεταξύ τους, και αφετέρου να συζητήσουν τις διάφορες πτυχές του θέματος και τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό καθώς και για αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Η δεύτερη εκδήλωση, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρτα, στοχεύει στο να φέρει μαζί 20-25 μαθητές από κάθε κοινότητα. “Είναι κάτι το οποίο συζητούμε εδώ και πολύ καιρό, και με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί”, ανέφερε, σημειώνοντας πως η προσπάθεια είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει μέχρι την άνοιξη.

Ο κ. Τσιάρτας είπε πως η συζήτηση για αυτή την εκδήλωση ξεκίνησε πριν τα επεισόδια τον περασμένο Νοέμβριο κατά τις μαθητικές εκδηλώσεις καταδίκης της επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, προσθέτοντας πως στόχος είναι η αλληλογνωριμία και η συζήτηση θεμάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τους μαθητές καθώς και θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους.

Ο κ. Τσιάρτας διευκρίνισε πως η Επιτροπή δεν ασχολείται με μέτρα
KYΠΕ
Επιλεγμένη είδηση για  Tilleys News 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου