Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες το 2016 για το Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 3/1/2016 12:02


Με πολύ εντατικούς ρυθμούς θα ολοκληρωθούν οι προσπάθειες το 2016, ώστε η πόλη της Πάφου να καταφέρει να εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Κουτσόλαμπτος, υπεύθυνος του τομέα υποδομών και μέλος του ΔΣ του "Πάφος 2017".

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, είπε ο κ. Κουτσόλαμπος, έχει ξεκινήσει για την Πάφο, η οποία το 2017 θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας καθοριστική χρονιά το έτος 2016.

Ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος δήλωσε περήφανος για τη συμβολή του Οργανισμού Πάφος 2017 στην προώθηση των έργων υποδομής και την υποβολή τους για χρηματοδότηση .

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είπε, έχει μεγάλη πολιτική σημασία, ισάξια με την προεδρία της ΕΕ, και το όφελος της Πάφου αλλά και της Κύπρου ολόκληρης θα είναι μεγάλο.

Αναφερόμενος στα έργα τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι το 2017, ο κ. Κουτσόλαμπρος ανέφερε πως αυτά  είναι η ενοποίηση των κεντρικών πλατειών και των αρχαιολογικών χώρων, η αναβάθμιση του παλιού κινηματογράφου Οθέλλος, η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και το Χάνι του Ιμπραήμ.

Ακολούθως επεσήμανε πως έχουν γίνει επίσης διευθετήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων τη νέα χρονιά, κατά την οποία τόσο το Μαρκίδειο θέατρο, όσο και το Οθέλλος θα είναι υπό κατασκευή.

Ο κ. Κουτσόλαμπρος είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανταποκρίθηκε θετικά ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης στις κλειστές αίθουσες του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου και Α’ Γυμνασίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης για το 2016.

Το κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2017 έχει ήδη ετοιμαστεί, είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως η επίσημη έναρξη θα γίνει περί τα τέλη Ιανουάριου στη διαμορφωμένη πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 300 εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό εύρος και ενδιαφέρον.


ΚΥΠΕ   Κικής  Περικλέους.. 
Επιλεγμένη είδηση γιά το  Tilleys News (AT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου