Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Έργο τέχνης μετέτρεψαν χώρο στάθμευσης στην Πάφο καλλιτέχνες της Κύπρου και του εξωτερικού


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 2/1/2016 13:41
 
Η διοργάνωση του Street Art Square συγκέντρωσε στην Πάφο πολλούς καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι μετέτρεψαν ένα άκομψο χώρο στάθμευσης σε μια διαρκή υπαίθρια γκαλερί, ανοιχτή συνέχεια για όλους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Σακέλλης καλλιτέχνης από την Πάφο, επιμελητής και συντονιστής της εκδήλωσης.

Ο κ. Σακέλλης ανέφερε πως η προσπάθεια και η καλή θέληση όσων συμμετείχαν, τόσο στο προσκήνιο όσο και στα παρασκήνια ήταν αυτά που κατέστησαν εφικτό το Street Art Square. Η εκδήλωση στηρίχθηκε από τον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του Πάφος 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Σακέλλη, ο οργανισμός ΠΑΦΟΣ 2017 ανέλαβε να καλύψει, κατόπιν συμφωνίας, το 15-20% του συνολικού κόστους για την Street Art Square, η οποία τέθηκε, ως εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Πάφου.

Δεν ήταν, όπως είπε, μια μεμονωμένη δράση, αλλά “η αφορμή για μια σειρά από ανάλογες ενέργειες που θα αναζωογονήσουν πολλά ανάλογα σημεία της πόλης, φέρνοντας και άλλους καλλιτέχνες πρόθυμους να μοιραστούν το όραμά τους με εμάς και να μεταμορφώσουν το τοπίο της Πάφου σε ένα υψηλής αισθητικής αξίας περιβάλλον”.

Σύμφωνα με τον κ. Σακέλλη,  η έκκληση για συνεισφορά στην καμπάνια αυτή δεν έχει απλά ως στόχο το να καλυφθούν οι “ τρύπες” που δημιούργησε η ασυνέπεια των δημόσιων φορέων, αλλά στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να φτιάχνουν όμορφα πράγματα στην πόλη μας.

Ο κ. Σακέλλης είπε ακόμη πως η μη στήριξη της προσπάθειας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βρίσκει τους διοργανωτές αντιμέτωπους με χρέος ύψους  5.500 ευρώ και κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες που προβάλλουν το πολιτισμό του τόπου μας, ιδιαίτερα τώρα που η Πάφος έχει ανακηρυχθεί ΠΠΕ για το 2017.


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)
Επιλεγμένη Είδηση γιά το  Tilleys News (AT)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου