Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Για τη μετέπειτα πορεία του διαλόγου στο Κυπριακό αποφασίζουν σήμερα οι ηγέτες

Για τη μετέπειτα πορεία του διαλόγου στο Κυπριακό αποφασίζουν σήμερα οι ηγέτες
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25/11/2015 09:06
 

Την τελευταία από μια σειρά έξι συναντήσεων πραγματοποιούν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, κλείνοντας τον κύκλο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό, που διεξήχθησαν εντός του Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται στις 10.00 το πρωί στην προστατευμένη από τα Ηνωμένη Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε, για να αξιολογήσουν την μέχρι τώρα πορεία του διαλόγου και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Μετά το πέρας των συνομιλιών αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο κ. Έιντε, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σήμερα «θα υπάρξει αξιολόγηση και στη συνέχεια θα γίνουν και άλλες συναντήσεις το Δεκέμβριο».

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση των ηγετών, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών για τον τρόπο διεξαγωγής του ενατικοποιημένου διαλόγου, λέγοντας ότι «αυτός ο τρόπος οργάνωσης ήταν πολύ εποικοδομητικός».

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει χθες ότι σκοπός των επόμενων συναντήσεων θα είναι η ολοκλήρωση της συζήτησης επί όλων των πτυχών του Κυπριακού, ώστε να διαφανούν οι συγκλίσεις και οι διαφωνίες των δύο πλευρών.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)
Επιλεγμένη Είδηση για  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου