Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αποφασισμένη η ελληνική κυβέρνηση να 'κυνηγήσει' όσους έχουν κρύψει ή φυγαδεύσει αδήλωτα χρήματα


ΚΥΠΕ - Χρήστος Μιχαηλίδης - Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 4/11/2015 09:45
 
Μια τελευταία ευκαιρία, δηλώνει η ελληνική Κυβέρνηση, θα δοθεί μέσω νέου νομοσχεδίου σε όσους έχουν αδήλωτα χρήματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να τα νομιμοποιήσουν.

Χθες Τρίτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για φορολογικά θέματα, Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε στη Βουλή την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει κίνητρα για τα αδήλωτα κεφάλαια εσωτερικού ή εξωτερικού.

Είπε συγκεκριμένα ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός δύο μηνών και θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν χρήματα σε σεντούκια, θυρίδες και τράπεζες του εξωτερικού και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Διεμήνυσε δε ότι θα υποστούν σοβαρότατες φορολογικές και ποινικές κυρώσεις, όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε μορφής και εντοπιστούν μετά τη σύνταξη του Περιουσιολογίου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα πρέπει να είναι ελκυστικές, ώστε να αποφέρουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν τα χρήματα και από την άλλη να μην είναι χαριστικές, ώστε να προσλάβουν τον χαρακτήρα ξεπλύματος ή ευνοϊκής περαίωσης.

«Θέλουμε τα κίνητρα να μην είναι προκλητικά. Αν είναι χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών, όπλων κ.ά. δεν θα νομιμοποιηθούν ακόμη κι αν δηλωθούν», υπογράμμισε.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε, ακόμη, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τα αδήλωτα κεφάλαια θα υπαχθούν σε ένα αυτοτελή συντελεστή φορολόγησης ή αν θα πρέπει να προστεθούν στα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων των αντίστοιχων ετών.

 ΠΗΓΗ /(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΓΒΑ)
Επιλεγμένη Είδηση για το  Tilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου