Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η Πόντιση Κυπριακών Κρασιών στη Γεροσκήπου στις 14 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί.Εκδήλωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017


ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΠΑΦΟΣ 

Ο Κήπος των Γεύσεων περιλαμβάνει τη γαστρονομία και τον οίνο ως βασικά στοιχεία του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017, που αναδεικνύονται μέσα από σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σ’ ολόκληρη την Πάφο.

Σύμφωνα την ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Πάφο Κική Περικλέους  σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού  αναφέρει ότι η  θάλασσα της Πάφου ετοιμάζεται να δεχτεί στον βυθό της 280 φιάλες κρασιού από τον Κυπριακό αμπελώνα στον τεχνητό ύφαλο στην περιοχή των Μουλιών στην Γεροσκήπου.

Ο Σύνδεσμος Οινοχόων της Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος  Δυτών και οι Κύπριοι οινοπαραγωγοί  θα ποντίσουν τις 280 φιάλες στον βυθό με σκοπό την παραμονή τους μέχρι το 2017 και την ανάσυρση τους από το βυθό της θάλασσας κατά την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού του Προγράμματος το 2017.

Η Πόντιση των Κυπριακών Κρασιών στη Γεροσκήπου θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί.

Εξάλλου στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί έκθεση Βαρελιών και Γευσιγνωσία Κρασιών, στα Οθωμανικά Λουτρά της Πάφου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεκατρία δρύινα βαρέλια μετατρέπονται σε έργα τέχνης από φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιών της Πάφου με σκοπό την γνωριμία με τον αμπελώνα της Πάφου μέσα από αντιπροσωπευτικά κρασιά που φέρουν την ταυτότητα του τόπου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Δημοτική Ορχήστρα Ξύλινα, Χάλκινα, Πνευστά  υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Ευαγγέλου σε ένα πρόγραμμα Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Διονύση Σαββόπουλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΜΙ)
Επιλεγμένη Είδηση για το  Tilleys News
Επιμέλεια Άθως Τίλλευ 

 
kdöhövsh
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου