Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Μηνύματα επανένωσης έστειλε ο Αν. Έπαρχος Κερύνειας από τον Κορμακίτη

Μηνύματα επανένωσης και εκτίμησης της Κοινότητας Μαρωνιτών Κύπρου από την Πολιτεία έστειλε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας Ανδρέας Λουκά το βράδυ της Τετάρτης από τον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Λουκά  ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για λύση του Κυπριακού και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει στο έπακρο το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί».

Ελπίζουμε, πρόσθεσε, «ότι, πέραν της αναμφίβολης συμπαράστασης της Ελλάδας στην κοινή προσπάθεια των Κυπρίων για λύση, θα συμβάλει και η Τουρκία, σε αυτήν την προσπάθεια».

«Δεν ξεχνούμε ούτε παραγνωρίζουμε τον παράγοντα Τουρκία, αφού η Άγκυρα εξακολουθεί να κρατά στα χέρια της το κλειδί της λύσης», είπε.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή «όλα να κυλήσουν ομαλά και η κάθε πλευρά να συμβάλει, στο μέτρο των ευθυνών που της αναλογούν, στην επίτευξη αυτού του στόχου, που δεν είναι άλλος από την επανένωση».

Την ίδια ώρα εξέφρασε στη Μαρωνιτική Κοινότητα της Κύπρου «τα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού της πολιτείας απέναντι στον αγώνα που διεξάγετε για επιστροφή στις κατεχόμενες κοινότητες σας, μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού απέναντι στην κουλτούρα και τις παραδόσεις όλων των κατοίκων της νήσου, στα πλαίσια μιας επανενωμένης, ελεύθερης και ειρηνικής πατρίδας».

«Η Μαρωνίτικη Κοινότητα της Κύπρου αγωνίζεται για το αυτονόητο: τη διατήρηση της οντότητας και της ταυτότητάς της. Παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επιστροφή στα χωριά της και στην αρμονική συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων της νήσου σε μια κοινή πατρίδα», είπε.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου